Közélet

Szegeden nincs új fertőzött, az országban annál inkább: 2168 regisztrált eset, 225 áldozat

2168-ra nőtt a regisztrált esetek száma, 225-re a halálos áldozatoké ma reggelre, Szegeden és környékén nem vettek nyilvántartásba újabb koronavírus-beteget. Csongrád megyében továbbra is 57 főnél tartunk.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 2168 (változás +70) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 57 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  225 (változás +12) fő

Gyógyultak száma: 295 (változás +8) fő


Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, a vasárnapra elért 1529 helyett majd 1834-re kell bővíteni a Csongrád megyei kórházaknak. A kommentek alapján a Szeged365.hu olvasóit is élénken foglalkoztató Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 fertőzött és 28 elhunyt van.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN: MÁR 2.5 MILLIÓ FELETT

A Johns Hopkins CSSE adatai szerint ma reggel 6:26-ra a fertőzöttek száma 2.564.190, az elhunytaké 177.445 fő. A részletes adatsort, országokra bontva ITT tudod végigbogarászni.

JÁRVÁNYKÓRHÁZ KISKUNHALASON

A két és fél hét alatt elkészülő kiskunhalasi járványügyi mobil kórház egy olyan mérnöki és kivitelezési bravúr, amely igazolja, hogy ilyen rövid idő alatt is lehet kiváló minőségű és felszereltségű kórházat építeni – mondta Kovács Zoltán Kiskunhalason.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta: a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház ékes bizonyítéka azoknak a képességeknek is, amelyekkel egyébként a büntetés-végrehajtás rendelkezik, illetve annak a tudásnak, amely a magyar szakembereket kórházépítésben, kórházak felszerelésében és berendezésében jellemzi.

A SZEGEDIEK MEGINT MEGMUTATTÁK: SZEGEDI HŐSÖK A COVID ZÓNÁBAN!

A helyszín továbbra is Kiskunhalas, azonban most a helyszín a Semmelweis Kórház. Önként vállalta a Covid zónamunkát három szegedi orvos a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

TÖBBMILLIÓ EGÉSZSÉGÜGYI FELSZERELÉS ÉRKEZETT

Négy repülőgép 4,9 millió maszkot, 2 millió kesztyűt, 193 ezer védőruhát és 170 ezer tesztet hozott kedden a Kína-Magyarország légihídon keresztül – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek. Szijjártó Péter elmondta: a védőeszközök kórházakba, rendelőintézetekbe és más egészségügyi intézményekbe kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb