Sport

A szegedi sárkányhajósok sem maradnak verseny nélkül idén

A szokásos pünkösdi Vogalonga nevű nemzetközi verseny idén elmarad Velencében, de az augusztusi Balaton-átevezésen már szeretnének ott lenni a Szegedi Sárkányhajó Egyesület versenyzői és bíznak abban is, hogy nem szakad meg a tizenhárom éve tartó sorozat: idén is lesz érmük a magyar bajnokságról.

Az elmúlt tizenhárom évben, minden magyar bajnokságról hozott el érmet a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, de Európa-bajnoki és világbajnoki medállal is büszkélkedhetnek. Számukra is reménykeltő, hogy hamarosan lehet evezni, de a helyzetük speciálisabb. A tervekről Balaicz Tibort, a klub elnökét és csapatkapitányát kérdezte a Szeged365.hu.

Tibor: „Mivel nem lehet tudni, hogy mikor lesz majd arra alkalmas a helyzet, hogy 20 fő egy hajóban evezzen, ezért a versenyszezont sem lehet tervezni. Ilyenkor általában a nyári rendezvényeket, versenyeket szoktuk szervezni, de most semmit nem tudunk intézni, várnunk kell. De Partfürdőn lévő csónakházunkba be tudunk menni, ott most kihasználva a leállást, felújítási munkálatokat végzünk. Mivel nem tudtuk elkezdeni a szezont áprilisban így most jut időnk olyan feladatokra, amiket eddig nem tudtunk betervezni. A hajók felújítása mellett igy ebben a hónapban sikerült az eddig elmaradt festést, burkolást, nemesvakolást is befejezni.”

Egyéni edzésekkel tartják formában magukat, de a sárkányhajózás csapatsport, amelyben a közös tréninget nem lehet helyettesíteni semmivel.

Egységben az erő! Így néz ki a hajó orrából egy edzés.

A 2008 óta működő egyesület az egyik legeredményesebb az országban, 2018-ban magyar bajnok lett a csapat a 10-fős versenyszámban.

https://www.facebook.com/192276357466501/videos/2180413358652781/

A csapat minden tavasszal Olaszországban szokott versenyezni, de a magyar tenger partjára azért még idén tervezik az utazást.

Tibor:  ”Pünkösdkor minden évben Velencében voltunk és részt vettünk a Vogalongán, idén sajnos ez is elmarad. De nagyon bízunk benne, hogy minél hamarabb véget ér a járvány és júniustól már lehet evezni és a július, augusztusra tervezett nyári gyerektáborokat is meg lehet majd tartani. A Balaton-átevezés is augusztusban lesz, azon is szeretnénk majd részt venni.

A sárkányhajózás igazi csapatsport forrás: Szegedi Sárkányhajó Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb