Közélet

Koronavírus: 2500 főre nőtt a fertőzöttek száma, meghalt egy 37 éves nő is

Kereken 2500 főre nőtt a koronavírusos esetek és 272-re a fenti betegség következtében elhunytak száma, köztük egy 37 éves nő is, aki az adataink alapján az eddigi legfiatalabb magyar áldozat. Szegeden és környékén nincs újabb fertőzött, a Csongrád Megyei Vakok Otthonában regisztrált 3 esetet a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat az előző naphoz számolja.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 2500 (változás +57) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 63 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  272 (változás +10) fő

Gyógyultak száma: 485 (változás +27) fő

A kormányzati koronavírus-portál hetekkel ezelőtt nyilvánossá tette a betegség következtében elhunyt magyarok nem-életkor-alapbetegség adatait, ezek alapján sajnos úgy tűnik, megvan a koronavírus eddigi legfiatalabb magyar áldozata: a 37 éves nő az adatsor alapján extrém elhízásban szenvedett.

927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Szegeden és környékén nincs újabb fertőzött, a Csongrád Megyei Vakok Otthonában regisztrált 3 eset az előző 24 óra számaihoz tartozik.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A fertőzöttek száma világszerte közelíti a hárommillió főt, az elhunytaké pedig átlépte a kétszázezret, íme a ma hajnali adatok:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb