Sport

Bércsökkentés, szerződés, kopasz fej és gyermekáldás – megszólalt a szegedi focicsapat kapitánya

A Közlönyben megjelent egy rendelet, ami alapján a labdarúgók bérét egyoldalúan és akár 70%-kal is csökkenthetik a rendkívüli helyzet alatt a sportegyesületek. A legtöbb játékos szerződése június 30-ig szól. A bajnokság folytatása bizonytalan. Végig vettük a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kapitányával, Germán Tamással a legérdekesebb aspektusait a jelenlegi helyzetnek.

Kezdjük a legfontosabbal. Korábban már megírtuk a Szeged365.hu-n, hogy hamarosan bővül a Germán család. Hogy vagytok?

Tamás:” Egyre nehezebben viseli az ember a karantént, mert mégiscsak közösségi lények vagyunk. Sport nélkül meg egyenesen borzasztó. 1-2 hét és érkezik a kistesó. Már nagyon várjuk! Próbáljuk mindenféle játékkal és humoros ötlettel elütni az időt, de 5-6 hét után ez már nem egyszerű. De azt üzenem mindenkinek, amit mi is sokszor szoktunk mondani a feleségemmel, hogy: Minden elmúlik egyszer, semmi nem tart örökké!”

Szerető “csapat” várja a legkisebb Germánt

Sokaknak lejár a jelenlegi szerződése június 30-án. Mi lesz július elsején?

Tamás:” Foglalkoztatja az embert, ez természetes mert mégiscsak a jövőjéről van szó. Nekem is le fog járni nyáron. De jelen helyzetben az egészségnél nincs fontosabb. A másik meg ugye az a része a dolognak, hogy nem is tudjuk mikor indul újra a bajnokság. Nagyon furcsa helyzet ez, senki nem volt még ilyen szituációban és sok mindent mérlegelni kell. Biztos vagyok benne, hogy amint meglesznek a pontos időpontok, be fog indulni az “élet” a labdarúgásban is.”

A Közlönyben megjelent egy rendelet, ami alapján a sportszervezetek egyoldalúan csökkenthetik a látványsportokban érintett játékosok bérét, akár 70%-kal is, a vészhelyzet idejére. A Siófoknál ezt meg is lépték, de a Soroksárnál is bejelentette az önkormányzat, hogy nem támogatja a klubot. Mindkettő NB II-ben szereplő együttes, mint a Szeged-Csanád Grosics Akadémia….

Tamás: „Nagyon sajnálom, ha tényleg így fog alakulni, mert abba is érdemes belegondolni hogy nekik is van családjuk, akiket el kell tartani és enni kell adni, nekik is lehet olyan hozzátartozójuk akiknek segíteni kell a járvány miatt vagy egyébként is. És azért 70% csökkentés az bármekkora összegről legyen szó, már elég sok.”

Egyre több jel utal arra, hogy van esély rá, hogy a szezon a pályán érjen véget. Egyelőre az NB I-gyel kapcsolatban adott ki közleményt az MLSZ, amiben azt írták, ha megoldható, akkor megrendezik a hátralévő fordulókat. Az NB II-ről még nincs hír , de Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója szerint kicsi az esélye, hogy a Merkantil Bank liga helyezései a pályán dőljenek el. Erről mit gondolsz?

Tamás: „Olvastam a közleményt. Kíváncsian várom, hogy mi lesz. Ahogy említettem az egészség a legfontosabb, az biztos. Ha tudják garantálni akkor én is amellett vagyok, hogy folytatni kell. De csak azért, mert mindenkinek már nagyon hiányzik nem szabad elhamarkodott döntést hozni.”

Úgy tudjuk egyre divatosabb a rövid haj a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál….

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=852412515225636&set=a.179379742528920&type=3&theater
Ő kezdte….forrás: Facebook, Tóth Gábor

Tamás: „Az egyik csevegő csoportunkban mindennap fel kell tölteni valakinek egy videót. Ez egy kis közösségépítő, és kapcsolattartó kezdeményezés, így a karantén alatt. Az egyik ilyen videóban Tóth Gábornak az a remek ötlete támadt, hogy levágja a haját majdnem kopaszra. Természetesen tovább adta a “hajnyírót” másnak, és rám is rám került a sor. Amit el is fogadtam! Úgyhogy így lettem én is majdnem kopasz.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb