Közélet

Rekord mennyiségű rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozás megszegése miatt

Rekord mennyiségű, 1545 intézkedést hajtott végre a rendőrség a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályszegések miatt – hangsúlyozta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a tegnapi online sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: május 3-ig érvényben maradnak a kijárási korlátozások, ezek értelmében csakis alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. 

A rendőrség az elmúlt 24 órában minden eddiginél többször, összesen 1545 alkalommal intézkedett a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályszegések miatt.

A fenti szám, tételesen kibontva:

  • 696 figyelmeztetés
  • 459 helyszíni bírság
  • 390 feljelentés

Pénteken 536 hatósági házi karantént rendeltek el, így jelenleg 10 942 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. A hatósági házi karanténban levőkkel szemben az elmúlt 24 órában 24 intézkedésre volt szükség. Kiss Róbert Hozzátette: a rendőrség március 12. óta ellenőrzi a hatósági házi karantén szabályainak betartását és már 1231 szabályszegés miatt kellett szankciót alkalmazniuk.

https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/535743533791131/UzpfSTEwMjE0MTAyODA2Mjc5NDoxMzQ3MDcyODQ4MDYxNjg/

Az alezredes elmondta: a kormány korábbi döntése értelmében május 3-ig maradnak érvényben a kijárási korlátozások. Az új szabályokról a kormány rendeletben fog dönteni, addig azonban a jelenlegi szabályoknak megfelelően csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. Az élet újraindítása, a korlátozó intézkedések feloldása csak fokozatosan, szigorú menetrend szerint lehetséges majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb