Mindenmás

Létfontosságú maszkokat kapnak a frontvonalban dolgozók Szegeden

FFP 2-es arcmaszkokkal segíti a koronavírus elleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint az idősotthonokban és hajléktalan ellátásban dolgozó munkatársakat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club, áll a Szeged365.hu-nak eljuttatott sajtóközleményükben.

A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok és asszisztensek védelme nagyon fontos. A betegek ugyan elsősorban telefonon kérnek segítséget, de a személyzetnek fel kell készülnie a védekezésre, ha személyesen jelenek meg náluk a betegek. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged által hétfőn átadásra kerülő 1000 db FFP 2-es szűrőmaszk 94%-os védelmet biztosít a vírussal szemben. A maszkokat a Szegeden és a város kistérségében működő rendelők munkatársai kapják.

A fotó egy korábbi adományozás alkalmával készült

A Szeged Első Lions Club március végén már átadott 250 ilyen maszkot. A két ütemű
támogatás segítségével így már összesen 1250 db maszk segíti a háziorvosok és munkatársaik munkáját.

Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged tagjai az őket gondozókat is támogatja. A fentieken felül így további közel 500 darab FFP 2-es maszkot kapnak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is. Korábban már kaptak több mint ezer darab mosható maszkot a két szervezettől,

Mint ismeretes, a SZGYF Csongrád megyei Vakok otthonában a hétvégén 3 lakónál kimutatták a koronavírust, így az adomány nekik most különösen jól jött. A hét intézmény mellett ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás, Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is juttattak a maszkokból.

Az eddigi adományként átadott védőmaszkok értéke beszerzési áron 3.764.000 forint. Az átadások során az adományozók, a Maradj Otthon felhívásnak eleget téve a szervezést otthonról végezték, és az átadást is a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legcsekélyebb személyi érintkezéssel próbálják végrehajtani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb