Mindenmás

Napi pakk, hétfő: Garfield hangulat, megtaláltuk a Csongrád megyei MacGyver-t! (sírtunk a röhögéstől)

A francba, már megint hétfő van. Kezdhetnénk így is, de inkább nézzük a pozitív oldalát: megint egy nappal közelebb kerültünk hozzá, hogy vége legyen a járványfrásznak, gyönyörű tavaszi időnk lesz ma is, ráadásul Magyarország legklasszabb hangulatú városában vagyunk, Szegeden. Érkezik a napindító, képbe hozó pakkunk, a hétfő reggeli kávéd mellé!

MA SZÜLETTEK

229 éve született Samuel Finley Breese Morse, az elektromágneses távíró megalkotója. Az megvan, hogy Morse eredetileg festőművész volt? Elég távol van a két szakma egymástól (mármint a festészet és a műszerészet), a jó öreg Sam története egy újabb ékes példája annak, hogy sosem késő váltani. Nomeg annak is, mennyire kifizetődő műfaj a kitartás: bár a táviró ötlete 1832-ben pattant ki a fejéből, a totális sikerig 12 évet kellett várnia (és legfőképp házalnia), az első vonal Baltimore és Washington között 1844-ben épült meg.

Ma 57 éves Grant Show, amerikai színész, akinek a neve 10-ből 10 Szeged365.hu olvasónak az ég adta egy világon semmit sem mond (és ez pont így normális), viszont ha azt mondjuk, hogy ő volt Jake a Melrose Place-ből, már rögtön más a helyzet…

Indokolatlan frizurák és ruhák, ez bizony a Melrose Place lesz… a hősünk a rózsaszín pólós szépfiú, boldog szülinapot!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL

…mert névnapjuk van. Szóval, Isten életesse az alábbi listában lévő szegedieket:

Zita, Tas, Marianna, Péter, Anasztáz

ÍGY ÖLTÖZZ FEL, HA ELMÉSZ OTTHONRÓL

Maszk és kesztyű alap, egyébként pedig mehet a póló-farmer kombó, jó idő lesz ma, még esernyőre sem lesz szükséged. Reggel 5, délután akár 27 fok körül is alakulhat a hőmérséklet Szegeden, részletesebben katt a tegnap esti előrejelzésünkre:

KERÜLJ KÉPBE: A LEGFONTOSABB VASÁRNAPI HÍREK

Sűrű vasárnapunk volt: tegnap kereken 2500 – nál jár a regisztrált fertőzöttek száma, elhunyt az eddigi legfiatalabb hazai áldozat és elkészült a legrosszabb forgatókönyv is, akár 2.500.000 ferzőzött is lehet Magyarországon, persze, csak ha minden a lehető legrosszabb változat szerint alakul.

A vasárnap esti összefoglalónk fél perc alatt képbe hoz, kattints ide:

A HÉTVÉGE LEGNAGYOBB SZTORIJA: LEFORDÍTOTT RENDSZÁMTÁBLÁVAL AKARTA MEGÚSZNI A RENDŐRSÉGI BÜNTIT EGY CSONGRÁD MEGYEI SOFŐR

A végére érkezzen a “Szegény ember MacGyver-e” rovatunk: egy dróthuzal segítségével működő, saját készítésű szerkezettel fordította le, ezáltal tette olvashatatlanná járműve első rendszámtábláját egy Csongrád megyei sofőr, hogy megússza az útdíjfizetést.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei még április 20-án 10:30 körül figyeltek fel az M5-ös autópályán, Röszke irányába haladó tehergépjárműre, amelynek le volt fordítva a rendszámtáblája. A rendőrök a domaszéki lehajtónál kivezették a kamiont a sztrádáról és ellenőrizték azt. Ekkor már ismét látható volt a hatósági jelzés. Az ellenőrzés során kiderült: a MacGyver hajlamokkal rendelkező sofőr egy dróthuzallal a rendszámtáblához kötött kütyüt szerelt be a teherautóba, amivel, ha kamerát látott, lefordította a rendszámot, hogy ne kelljen útdíjat fizetni.

Helyszíni bünti lett a vége.

Ha a szóban forgó sofőr olvas bennünket, ezt most Neki küldjük. Haver, ezzel a produkcióval Te vagy a legnagyobb Thug Life arc Csongrád megyében:

A csalást persze elítéljük (a büntetést is bőven megérdemelte a produkcióért), de a kreativitás az kreativitás + könnyesre röhögtünk magunkat a rendőrség közleményén, már kora reggel, ezért is jár a fenti gengszter-himnusz.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb