Közélet

Vasárnapi összefoglaló: megvan a legfiatalabb hazai áldozat és a legrosszabb forgatókönyv is

Sűrű vasárnapunk volt: kereken 2500 – nál jár a regisztrált fertőzöttek száma, elhunyt az eddigi legfiatalabb hazai áldozat és elkészült a legrosszabb forgatókönyv is: akár 2.500.000 ferzőzött is lehet Magyarországon, persze, csak ha minden a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakul.

MEGVAN AZ EDDIGI LEGFIATALABB MAGYAR ÁLDOZAT

Kezdjük a ma reggeli számokkal. Kereken 2500 főre nőtt a koronavírusos esetek és 272-re a fenti betegség következtében elhunytak száma, köztük egy 37 éves nő is, aki az adataink alapján az eddigi legfiatalabb magyar áldozat. Szegeden és környékén nincs újabb fertőzött, a Csongrád Megyei Vakok Otthonában regisztrált 3 esetet a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat az előző naphoz számolja.

Fertőzöttek száma, országosan: 2500 (változás +57) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 63 (nincs változás) fő

Elhunytak száma:  272 (változás +10) fő

Gyógyultak száma: 485 (változás +27) fő

EMELKEDIK A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, DE LAPOS A JÁRVÁNYGÖRBE

Emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, de az eredményes védekezésnek köszönhetően sikerül laposan tartani a járványgörbét – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

VÁLTOZIK A 65 ÉV FELETTIEKRE VONATKOZÓ, VÁSÁRLÁSI IDŐKERET

Májustól megváltoztatják az idősek vásárlási időkeretét – jelentette ki Lakatos Tibor ezredes az Operatív Törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján, aki szerint megvárják a május 3-ra várt tetőzést, majd átalakítják a jelenleg érvényben lévő vásárlási időkeretet.

A LEGROSSZABB FORGATÓKÖNYV: 2.500.000 HAZAI FERTŐZÖTT, 14.000 EMBER LÉLEGEZTETŐGÉPEN

Létezik egy nagyon rossz végkifejletet feltételező forgatókönyv is Magyarországon, a koronavírus-járvány kapcsán – hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett online konferencián. A hazai “worst case scenario”: 2.500.000 hazai fertőzött, 14.000 ember lélegeztetőgépen, persze csak ha megtörténik. A teljes konferenciát itt tudod megnézni:

Ha nincs rá 2 órád, kiszedtük belőle a lényeget:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb