Mindenmás

Mentsétek meg Szegedet! Társasozásra invitál a Motivációs Műhely

A szegedi Motivációs Műhely társasjátékozásra invitál minden kedves szegedit! Az Árral szemben – Mentsétek meg Szegedet nevet viselő társasjáték a város 1879-es újjáépítésére alapszik. A játék megálmodói az összefogásra kívánják sarkalni a játékosokat, pont úgy, mint, ahogyan az a Nagy Árvíz idején is történt. Mint tudjuk, a város újjáépítése akkor a korábban nem látott összefogásnak volt köszönhető.

A Motivációs Műhely legújabb társasjátékában a játékosok feladata tehát az, hogy közösen megmentsék Szegedet az árvíztől. A jól ismert játékoktól eltérően, amikor a játékosoknak egymás ellen kell küzdeniük, az Árral szemben esetében a játékosok csak akkor nyerhetnek, ha összefognak és közösen próbálják meg kitalálni, hogy mi lehet a legjobb következő lépés.

A játékosoknak egy mentőalakulat tagjaiként kell vízre szállniuk, vagy a szárazföldön mozogniuk, és szegedi lakosokat menteniük az elárasztott területekről. Csak akkor nyerhetnek, ha már mindenki szárazföldön van. Az Árral szemben társasjátékban a Nagy Árvíz után újjáépített Szeged terül elénk, a ma már jól ismert körutas – sugárutas városszerkezetével.

Szegedet ábrázoló játéktábla számozott mezőkből áll. A mezők levehető lapkák, és a város egy-egy területét szimbolizálják. Ha egy területet eláraszt a víz, az adott mező lapkáját le kell venni, így az víz alá kerül. Annak érdekében, hogy egy területet vízmentesíteni tudjanak a játékosok a kérdéskártyák által homokzsákokat és vödröket tudnak gyűjteni.

A kérdéskártyákon Szegedhez köthető feladványok, vagy kvízkérdések találhatók, mely minden szegedi polgár számára izgalmas feladványokat tartogatnak.

A Motiváció Műhely ezzel kapcsolatosan nyereményjátékot hirdetett Facebook oldalán, ami röviden így szól:

„Ha van egy jó kérdésed a Napfény Városáról, küldd el nekünk, és bekerülhetsz az Árral Szemben kérdésadatbázisába, valamint magát a társasjátékot is megnyerheted!”

Vagyis: olyan kérdéseket várnak, amelyek Szegedről szólnak.

A nyereményjáték május 21-ig tart, Szeged Napján fogják kisorsolni a szerencsés nyerteseket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb