Közélet

Hétfőn elkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza, a fellélegezés nem indokolt

Hétfőn kezdetét veszi a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza, a fellélegezés azonban nem indokolt, sőt. A cél továbbra is sokkal inkább az, hogy elkerüljük a világjárvány berobbanását az országban, emelték ki a szakértők ma, az operatív törzs május elsejei online sajtótájékoztatóján.

HÉTFŐN KEZDETÉT VESZI A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS MÁSODIK SZAKASZA MAGYARORSZÁGON

Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza új szabályokkal – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: a kormányrendeletek új szabályokat határoznak meg többek között az üzletekre, az éttermekre, a fürdőkre és a rendezvényekre.

Archív

Kiemelte, hogy Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban, itt az állampolgárok kizárólag csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat.

Az ország többi részén azonban valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az éttermek, kávézók, büfék, presszók kerthelyiségeiben, teraszain már tartózkodhatnak vendégek és ott elfogyaszthatják a megrendelt ételeket, italokat, de a vendéglátó egységek helyiségeiben csak az ott dolgozók lehetnek bent – mondta Kiss Róbert.

MÜLLER CECÍLIA: TOVÁBBRA IS SZERETNÉNK ELKERÜLNI A JÁRVÁNY BEROBBANÁSÁT

Továbbra is szeretnénk elkerülni a járvány berobbanását – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília a járvány elleni védekezés hétfőtől érvényes új szakaszára utalva ezért azt kérte, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek ezek után is tartsák be a kijárási korlátozás szabályait és csak alapos okkal hagyják el az otthonukat.

Archív

Az országos tisztifőorvos vidéken élőktől is azt kérte, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat. Kiemelte: mindenkire vonatkozik a másfél méteres távolságtartás, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön az arcot maszkkal, sállal vagy kendővel kell eltakarni.

Tájékoztatása szerint a 65 év felettiek részére 9-12 óra között kijelölt vásárlási sáv továbbra is marad.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb