- Hirdetés -
Közélet

Kötelező május 4-től a maszk viselése a MÁV járatain

Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépett. Ez azt jelenti, hogy május 4-től enyhülnek a kijárási korlátozások a vidéki városokban. Ez pedig azzal jár, hogy nem csak a tömegközlekedési eszközökön, hanem a vasútvonalakon is mindenkinek kötelező lesz az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.


- Hirdetés -

A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30%-os kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során.


- Hirdetés -
Illusztráció

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténik, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

Arról, hogy a szegedi tömegközlekedési eszközökön hogyan szabad utazni, itt írtunk:

Forrás: mavcsoport.hu


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb