Szegedi Arcok

700 szegedi anyukát ajándékozott meg a helyi vállalkozó Anyák napja alkalmából

Antoni Dusán 700 szegedi anyukát lepett meg az idei évben Anyák napja alkalmából. A vállalkozó több, helyi virágüzlettel karöltve lepte meg az elmúlt napokban azokat az anyákat, akik az átlagostól sokkal nehezebb, vagy körülményesebb módon vállaltak gyermeket és nevelik őket. Az akció célja nem más volt, mint kifejezni a hálát azon édesanyák felé, akik ezekben a napokban is keményen dolgoznak és/vagy betegen fekszenek, esetleg hátrányos helyzetben nevelik gyermekeiket.

A vállalkozó, aki az elmúlt években több, mint ötezer rászorulón segített már, most közel ezer szegedi édesanyának okozott örömet négy nap alatt, egy-egy virágcsokorral és üdvözlőkártyával. Antoni Dusán a Szeged365-nek elmondta: rendkívül megható a mögötte álló pár nap. Örömére szolgált, hogy több száz édesanyának okozhatott néhány vidám, könnyekkel teli és mosolyokban egyaránt gazdag percet. Ezen anyák, elmondása szerint mind egytől-egyik biztosították őt afelől, hogy bármikor számíthat rájuk.

Fotó: Antoni Dusán

Antoni Dusán ugyanis tavaly veszítette el szeretett édesanyját, lapunknak ezzel kapcsolatosan pedig a múlt héten úgy nyilatkozott: „minden édesanya megérdemli, hogy ajándékban részesüljön, sajnos a saját édesanyámat már nem tudom meglepni, de a szegediek közül több tucatot még igen.„

Az akció, mint megtudtuk sikeres volt, minek köszönhetően a sok száz anyuka meghatódva, a körülményeknek megfelelő módon vette át a neki szánt meglepetést.

A vállalkozó kiemelte: a legmeghatóbb momentumra a szegedi anyaotthonban került sor, ahol a megfelelő biztonsági intézkedéseknek mellett a gyermekekkel együtt adták át az anyukáknak a meglepetéseket.

Fotó: Antoni Dusán
Fotó: Antoni Dusán

Mindemellett azt is megtudtuk, hogy Antoni Dusán rengeteg pozitív visszajelzést kapott azzal kapcsolatosan, hogy üzenete, amit a Szeged365.hu-n osztott meg a szegediekkel révbe ért. A visszajelzések alapján ugyanis többen átgondolták lapunknál megosztott gondolatait, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a szülővel való jó kapcsolat ápolása és folyamatos fenntartása.

Fotó: Antoni Dusán

Akkor úgy fogalmazott: “Aki csak teheti lepje meg az édesanyját. Szánjon rá időt, beszélgessen vele egy jót, igyon meg vele egy kávét, tegye vidámabbá, ha rossz kedve van. Nincs az az idő, távolság és elvégezendő feladat, ami ettől fontosabb lenne, ugyanis sok minden pótolható, de Anya csak egy van.”

Akciója pedig csak megerősítette őt mindebben.

Fotó: Antoni Dusán
Fotó: Antoni Dusán

Antoni Dusán jótékonysági akcióiról és személyéről alább bővebben írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb