Kikapcs

Zoopedagógiai sorozatot indít a Szegedi Vadaspark

Megnyitotta kapuit a Szegedi Vadaspark, a koronavírus-járvány megfékezése miatt azonban a látványetetések és az oktatási programok még szünetelnek, ezek pótlására indított zoopedagógiai sorozatot közösségi oldalán az intézmény.

A sorozat hetente jelentkezik majd, ahol az érdeklődők megismerhetik az állatkertben gondozott az egyes fajok életmódját vagy természetvédelmi helyzetét.

Az első részekben a 2005-ben bemutatott Madagaszkár című animációs film történetét felidézve fény derül arra, mi volt igaz, és mi hamis a mesében főszerepet játszó fajokról elmondottakból.

Fotó: Szabó Dávid
Fotó: Szabó Dávid

A nyitó epizódban a Szegedi Vadaspark rendkívül népszerű pingvincsapatával találkozhatnak a nézők. Kiderül például, hogy az egy fajhoz tartozó példányok között koránt sincs akkora alkatbeli eltérés, mint a mese karakterei közt. Ellenben a különböző fajok egyedei között akár három-négyszeres méretbeli különbség is lehet: az Ausztrália déli és délkeleti partjain, valamint Új-Zélandon előforduló kék vagy törpe pingvinek (Eudyptula minor) testmagassága 30-40 centiméter, míg az anktarktiszi császárpingvinek (Aptenodytes forsteri) akár 120 centinél nagyobbra is megnőhetnek.

Fotó: Szabó Dávid
Fotó: Szabó Dávid

A nézők megtudhatják azt is, miért fontos, hogy a gondozók egyesével felismerjék a pingvincsapat minden példányát, és azt is, a madarak mi alapján azonosítják társaikat.

A Szegedi Vadaspark megnyitásáról a Szeged365.hu elsőként számolt be:

A Föld Napja alkalmából pedig virtuális sétát tettünk az intézményben és sok csodás képet osztottunk meg:

Forrás: MTI


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb