Sport

Lefújták az NB II-t, 12. a Szeged. (frissítve!) Germán Tamás reakciója

Az MLSZ mai ülésén az a döntés született, hogy nem játszák le a hátralévő fordulókat a csapatok a másodosztályban. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a 12. helyen fejezi be a pontvadászatot, az aktuális állás alapján pedig az MTK és a Budafok jut fel az NB I-be.

Az MLSZ mai ülését követően a következő közleményt adta ki.

A felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, nincsenek végső helyezések, és nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázat 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázat 18., 19. és 20. helyén álló csapatok nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a 12. helyen állt az aktuális táblázaton, 34 ponttal, az MTK és a Budafok a következő szezonban az NB I-ben szerepel majd.

Reagált Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatkapitánya.

“Maximálisan egyetértek a döntéssel. Az emberi egészségnél nincs fontosabb. Tudom, hogy sokunknak hiányoznak már a meccsek és az edzések, de meg kell érteni, hogy ez egy nagyon veszélyes dolog. Gondolom, az MLSZ vezetősége felmérte a helyzetet, hogy nem minden klub képes megteremteni a lehetőségét annak, hogy rizikó mentesen lehessen mérkőzést játszani.”

Germánék már csak a következő szezonban sétálhatnak ki a Fórumban mérkőzésre. forrás: szeged-grosicsakademia.hu

.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb