Sport

Mától közösen, augusztustól már jégen edzhetnek a szegedi hokisok

Ma az U-10-es csapat, holnap és holnapután pedig már a többi korosztály tagjai is együtt készülhetnek a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának utánpótlásában. A szakosztály az előírásokat figyelembe véve, szigorú szabályok mellett kezdi el a kiscsoportos edzéseket.

A hokisoknál hat hete állt le a közös munka, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben minden edzést felfüggesztettek, a bajnokságok idő előtt véget értek. Azóta a szakmai stáb online edzéseken tartotta a kapcsolatot a gyerekekkel, amely gördülékenyen működött, mégsem helyettesítette a közös foglalkozásokat. Mivel a kormány hétfőtől enyhített a korlátozásokon, a szegedi klubnál a kiscsoportos edzések megtartása mellett döntöttek, amely során minden előírást és szabályozást figyelembe vesznek. A szárazedzések szabadtéren, a Kenyérgyári úti Mocorgó szabadtéri edzőpályán zajlanak.

A víz augusztusig még folyékony formában lesz jelen az edzéseken. Fotó: Annófotó – Képek színesben



A részletekről Gusztus Gábor, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatója tájékoztatta a Szeged365.hu-t. “Minden korosztálynak heti két edzést tartunk, a fennmaradó napokon pedig az online gyakorlatok folytatódnak. Az enyhítések bejelentése után felmértük a helyzetet: a szülők hálásak voltak, hogy ebben a nehéz szituációban sem engedtük el a gyerekek kezét, és az internet segítségével megoldottuk a munkát. Az újrakezdésben is segítőkész volt mindenki, hiszen a mozgás, a gyerekek energiáinak lekötése fontos. Biztos, hogy hiányzik már nekik a közösség, az edzőjük, és a szakmai stábunk is szeretné már látni a játékosokat. Az első alkalmak az állapotfelméréssel telnek majd, a megszokott terhelésre fokozatosan állunk vissza. Közben pedig figyeljük a híreket, az operatív törzs sajtótájékoztatóit, és továbbra is maradéktalanul betartjuk az intézkedéseket.”

A tervek szerint augusztustól már jégen készülhetnek a hokisok, ha a járványhelyzet is lehetővé teszi. Tavaly az utolsó nyári hónap elején már üzemelt a műjégpálya.

Prakab Gábor szavaira érdemes figyelni a kis jégkorongozóknak! Fotó: Annófotó – Képek színesben

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb