Sport

Újraindul Szeged sportélete

A ma életbe lépő kormányrendeletnek köszönhetően, újra közösen edzhetnek a sportolók. Városunk klubjai közül több is bejelentette, elkezdik a csoportos edzéseket. Az MLSZ is döntést hozhat az NB II-ről.

Csütörtökön jelenette be Gulyás Gergely azokat a mától életbe lépő változásokat, amiket már nagyon vártak a hazai sportolók és szakmai vezetők. Ezek értelmében a mai naptól ismét lehet közös edzéseket tartani és zártkörű sporteseményeket rendezni. Az utóbbira azért valószínűleg még várni kell, hiszen a sportolóknak formába is kell lendülnie, hogy sérülésveszély nélkül elkezdhessék a versenyeket, de a közös edzések több szegedi klubot is érintenek. Elsőként a Szegedi Úszó Egylet jelentette be a változásokat, erről a Szeged365.hu írt is.

Az NKM Szegednél bizonyos feltételek mellett és egyénileg már az elmúlt héten is lehetett edzeni, de csak szabadidős tevékenység keretében, vagyis szervezett edzéseket nem tarthattak a trénerek. Mától ez is lehetséges és mivel a sportolók már alig várják, hogy vízre szállhassanak, a klub lehetőséget is ad az evezésre, de a járványügyi helyzetre való tekintettel szigorú előírások mentén.

A jégkorongozók szintén elkezdik a közös edzéseket, egyelőre szárazon. Szépen lassan a többi szegedi klub is megteszi az első, óvatos lépéseket. A kormányrendelet csak lehetőség, nem kötelező érvényű előírás és sok helyen még mérlegelik, hogy érdemes-e a kockázatot vállalni.

Andorka Péter és társai még várnak. forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Talán a legtöbb kérdés a focival kapcsolatban nyitott még. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgói is egyénileg készülnek, de a napokban várhatóan megszületik a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése az őket érintő NB II. lezárásáról vagy folytatásáról. Ez alapján dől el, hogy hogyan ezdenek és lesz-e még meccs ebben a szezonban a Szent Gellért Fórumban. Ha lesz is, akkor csak zártkapus formában képzelhető el, hiszen augusztus 15-ig tilos tömegrendezvényeket tartani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb