Közélet

Az őszi második hullámra lehet jó adathordozó az SZTE bevonásával készülő tesztsorozat

A tesztek megbízhatóságáról és az orvosi egyetemek által végzett, egész országra kiterjedő tesztsorozatról beszélt az ATV Startban Falus András immunológus, akadémikus. A Semmelweis Egyetem Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója elmondta, hogy a májusban indult tesztsorozat elsősorban a potenciális vírusgazdák elkülönítését megismerését, illetve a második hullámra való felkészülést segíti, írja az index.hu.

Falus szerint az ősszel érkező második hullám laposabb lesz, nem igényel annyi orvosi, klinikai felkészülést. Ahogy elmondta, a tesztsorozat által rengeteget tudnak meg a regionalitásról, hogy hol vannak a gócpontok.

Hogy miért ősszel várható a második hullám? Falus is csak feltételezi ezt. Ugyanakkor bár remélték, az afrikai adatok ellentmondanak annak, hogy a melegben nem terjed úgy a járvány.Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy lehet tudni, hogy az influenza is szeptember végén, október elején ebben a nedvesebb időben jobban terjed. Ez egy feltételezés, mondta, mert nem ismerik jól ezt a CoV2 koronavírust.

Az országos tesztprogramban a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb