Közélet

Csökken az aktív, új koronavírussal fertőzöttek száma

Immár két napja annak, hogy csökken az aktív, új koronavírussal fertőzöttek száma az országban. Számolt be minderről az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Az elmúlt 24 órában Csongrád megyében sem regisztráltak újabb fertőzöttet.

Müller Cecília felidézte, hogy a járvány kezdete óta 3111 személynél mutatták ki a koronavírust, jelenleg viszont 1979 fertőzöttet tartanak nyilván, 759-en meggyógyultak, az elhunytak száma 373.

A fertőzöttek mintegy felét, 964 embert ápolnak kórházban, akik közül 50-nél szükséges a lélegeztető gép alkalmazása – sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a járóbeteg-szakellátást csak előre egyeztetett időpontban lehet igénybe venni, vagyis bejelentkezés nélkül senki ne menjen szakorvoshoz.

Illusztráció

A fővárosban még mindig indokolt a kijárási korlátozás és az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó külön rendelkezések betartása, közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: kedden 46-tal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ebből 33-an budapestiek illetve Pest megyeiek voltak, a tíz elhunytból pedig kilenc volt budapesti, illetve Pest megyei, ezért továbbra is indokolt a külön szabályok fenntartása.

Illusztráció

Az alezredes elmondta: jelenleg is tart a kormány ülése, amelyen foglalkoznak a járványügyi helyzettel. A további lehetséges intézkedésekről a döntéseket a csütörtöki Kormányinfón ismertetik.

Szólt arról is, hogy szerdán egy újabb teherszállító gép hozott Pekingből 17 574 kilogramm védőkesztyűt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb