- Hirdetés -
Sport

Magyar Sport Napja: miniszteri kitüntetést kapott a szegedi Süli András!

A szegediek ismét megmutatták: kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Süli András, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, a ceremóniára a járványhelyzet miatt az idén nem volt lehetőség, azonban a díjakat odaítélték.


- Hirdetés -

Fotó: Süli András, Facebook

Gratulálunk Süli Andrásnak, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnökének, aki kiemelkedő tevékenységéért kapott miniszteri elismerést. A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére sportolók részére adományozható Csik Ferenc-díjat kapta Kőbán Rita, Komáromi Tibor és Kovács Antal. A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél és Péter Attila.


- Hirdetés -

A testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő személyek részére adományozható Keszei Endre-díjban részesült Halász József Attila, Egri Gyula és Juhászné Tóth Mária. A sport területén kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenység elismerésére adományozható Kemény Ferenc-díjat kapta Szabó Tamás, Gábor Antal Áron és Soós Ágnes. Kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Bozsik Anna, Süli András József, Haide Éva, Esztergomy Zoltánné, Matolcsi István és Farkas Tibor.

Andris a fenti pozíciója mellett egyébként másfél évtizede a Rádió 88 sportszerkesztőjeként is hozzájárul Szeged sportéletéhez.

A hivatalos díjátadó ceremónia fizikailag – a járványhelyzet miatt – elmaradt, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC emlékműnél szerdán a Magyar Sport Napja alkalmából.

Forrás: Nemzeti Sport

https://www.facebook.com/nsonline/photos/a.444151296940/10158470032316941/?type=3

A héten jól állunk kitüntetésekkel, mi, szegediek:

A Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Díj elismerésében részesítették Németh T. Enikőt, az MTA doktorát, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Általános Nyelvészeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárát. Ezen kívül QP Akadémiai Kiválóság díjban részesült a járványhelyzet modellezésében fontos szerepet játszó Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet docense.


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb