Közélet

Koronavírus: 105 fertőzött Csongrád megyében, 3178 országszerte

Az előző 24 órában mindössze 28-al emelkedett, így 3178 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős krónikus beteg, ezzel 392 főre emelkedett az elhunytak száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen.

Megérkeztek a friss koronavírus-adatok.

CSONGRÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Fertőzöttek száma, országosan: 3178 (változás +28) fő

Fertőzöttek száma, Csongrád megyében: 105 (változás +3) fő

Elhunytak száma: 392 (változás +9) fő

Gyógyultak száma: 865 (változás +64) fő

MEGYEI ELOSZLÁS

Csongrád megye továbbra is az ötödik legfertőzöttebb megye, Pest, Fejér, Zala és Komárom-Esztergom után. Szegeden és környékén 3 fővel nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt napon hivatalosan 105 regisztrált főnél járunk.

KORONAVÍRUS A NAGYVILÁGBAN

A Johns Hopkins Egyetem ma reggeli, friss adatai:

A TÉMÁBAN ÍRTUK:

A Szegedi Tudományegyetem ez idáig több, mint 30 koronavírussal kapcsolatos projektet kezdeményezett. Részt vesz egy antivirális szer klinikai vizsgálatának előkészítésében, közreműködik a a tömeges szűrési módszerek fejlesztésében, emellett pedig átfogó genetikai kutatást folytat. A kutatás szerteágazó, a koronavírus-járvány egészére kiterjed. Ez azt jelenti, hogy vizsgálják a megelőzést, a diagnózist, a korai és intenzív terápiákat és a rehabilitációt is. Kijelenthetjük tehát, hogy az SZTE újfent odateszi magát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb