Mindenmás

Stabilizálódott a véradók száma a megyében

Stabilizálódott a véradók aránya a megyében. A hét második felében többen szánták el magukat arra, hogy vért adnak, így aztán a több napon át tartó megcsappanást végre erősebb napok követték. Ennek ellenére a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete lapunkhoz eljuttatott közleményében továbbra is arra kér mindenkit, aki csak teheti menjen és mentsen életet!

„Május 8-án, pénteken 29 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a napra 30 véradóra van szükség a minden szempontból megfelelő vérellátáshoz. Így pénteken a visszaesés mindössze: -3 százalék volt! Mivel az elmúlt időszakban csak lassú javulást láthattunk, így változatlanul arra kérünk minden egészséges Csongrád megyeit , ha teheti adjon vért.” – fogalmazott a szervezet közleményében.

Archív

Emellett azt is ismertette, hogy május 9-én, azaz ma, hosszú idő után újra szombaton is tartanak véradást, méghozzá egy külső helyszínen, Mórahalmon. Vagyis, ezúttal a mórahalmiak segítőkészsége is hozzájárulhat a további javuláshoz. A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete reméli, a következő hetekben a felhívásaink hatására elkerülhető lesz a nagyobb visszaesés.

Arról, hogy hol és mikor adhattok vért, itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb