Közélet

Egyre több forrás jut szegedi családok számára

Több, mint két és félszeresére növelte a kormány a családtámogatások forrását, amiből egyre több jut a szegedieknek is. Novák Katalin közösségi oldalán közzétett videójában kijelentette: azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítsenek abban, hogy az emberek megtalálhassák a munka és a család közötti egyensúlyt.

A családbarát adórendszert és az otthonteremtési programot, valamint a tavalyi évben elindult babaváró támogatást illetve az újonnan épített bölcsődéket mind-mind ezért hozták létre, emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Aki elmondta, hogy a kormánynak az a fontos, hogy minden fiatalnak annyi gyermeke lehessen, amennyit szeretne, és akkor lehessen családja, amikor azt szeretné, ehhez pedig minden támogatást igyekeznek megadni.

Fotó: Szabó Dávid

Novák Katalin hozzátette, a babakötvény például jó lehetőség, hiszen, aki igénybe veszi, már most a gyermeke jövőjére gondol.

“Mindenkit arra biztatok, hogy amikor megszületik a gyermeke, nyisson egy Start-számlát, váltsa ki a Babakötvényt, és azon takarékoskodjon, hogy a gyermeke jövőjéhez ezzel is hozzá tudjon járulni már most” – mondta az államtitkár.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója a videóban úgy vélte, a Babakötvény hatalmas segítség a családok számára, amely egyszerűen és gyorsan igényelhető akár online, akár az államkincstár irodáiban.

Illusztráció

Úgy fogalmazott, a Ficsak üdvözli a Babakötvény lehetőségét, amelyhez a kormány egyszeri, 42 500 forintos támogatást nyújt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni hozzájárulásokkal együtt a gyermek 18 éves korára jelentős összeg gyűlhet össze, amellyel elkezdheti a saját életét.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb