Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: tombol a nyár, május elején! Éljenek a Szegedi Hősök!

Meseszép vasárnap reggelt kívánunk Magyarország legszebb mediterrán városában! Brutál jó idő lesz ma, akár még a bűvös 30 fok is összejöhet. Ma van a Mentők Napja, le a kalappal előttetek, Szegedi Hősök! Érkeznek a legfrissebb infók, napkezdéshez, egyetlen pakkban.

ÉLJENEK A SZEGEDI HŐSÖK, A HÉTKÖZNAPOK HŐSEI!

Ma van a Mentők Napja Magyarországon, 1887-ben ezen a napon alakult meg az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi orvos kezdeményezésére. Le a kalappal előttetek, szegedi mentősök, köszönjük, hogy nap mint nap értünk küzdötök a frontvonalban!

Hogy miként zajlik egy ízig-vérig szegedi mentős napja?

Olvasd el Katona Imrével készült interjúnkat, felemelő, néhol megrázó sztori, Imi hatalmas ember, felnézünk rá!

MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Ma van a Madarak és Fák Napja, immáron 118 éve. 1902-ben, Párizsban az európai országok egyezséget kötöttek a hasznos szárnyasok védelmének érdekében. Az 1906. évi I. törvénycikk szerint minden év májusában egy napot az iskolákban arra kell szentelni, hogy megismertessék a diákokat a hasznos madarakkal.  A világon először Chernel István ornitológus szervezte meg, 1902-ben, hazánkban. A természetvédelmi törvény 64. § szerint „Minden év május 10-e a Madarak és Fák Napja. E nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosság – különösen az ifjúság – természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia.”

Remek program lehet ez alkalomból egy kiruccanás a Szegedi Vadasparkba vagy az SZTE Füvészkertbe, az utóbbi pont tegnap előtt, pénteken nyitotta meg kapuit – Dávidunk ki is ugrott egy meseszép fotóriportra:

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL!

A mai névnaposok: Ármin, Pálma, Antónia, Míra. Isten éltessen Benneteket!

MA SZÜLETTEK

121 éve született a világ leghíresebb sztep-táncosa, Fred Astaire, 63 éves a Pa-Dö-dö nevű emberiség ellenes bűntettet elkövető Lang Györgyi és kereken 60 sir Paul David Hewson…

…oké, tudjuk, így nem sokat mond az utóbbi fickó neve.

Viszont, ha azt írjuk, Bono?

Isten éltesse még nagyon sokáig a U2 zseniális frontemberét!

A NYÁR MEGÉRKEZETT SZEGEDRE!

Megérkezett a nyár Szegedre! Bestiálisan klassz idő lesz ma, a hőmérséklet akár 30 fokig is emelkedhet, csapadék pedig nem várható.

Ilyen lesz:

https://szeged365.hu/2020/05/09/megerkezik-a-nyar-szegedre/

…nomeg ilyen:

Legyen meseszép a napotok, maszkot fel, másfél métert betartani, együtt most már biztos megcsináljuk, mi, szegediek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb