Közélet

Köszönet a Szegedi Hősöknek! Ma van a Mentők Napja

1991 óta tartják meg Magyarországon a Mentők napját. A magyarországi szervezett életmentés 133. és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 72. évfordulóját ünneplik a mostani hétvégén. Ezen a napon a kulcsszó a bajtársiasság, amely igazán értékessé teszi ezt a közösséget. Egy kedves videóval jelentkeztek az Országos Mentőszolgálat munkatársai a jeles nap alkalmából.

Mi, a Szeged365.hu-nál többször kifejeztük már tiszteletünket a mentős szakma iránt. Felemelő pillanat volt a szegedi Katona Imre mentőssel készített interjúnk.

Ebben az évben egy kedves videóval készült az Országos Mentőszolgálat, 8450 bajtársuk áldozatos munkájának tiszteletére. Azt mondják a videóban, hogy senki sem fogja tudni nekik, az országos, és azon belül a szegedi hősöknek a nevét, és hogy mit tettek értük, értünk. Lehet, hogy így van, de azt, amit adnak pedig, véleményem szerint, sohasem fogjuk elfelejteni, pandémiás időszakban és azon kívül egyaránt:

https://www.facebook.com/orszagosmentok/videos/240995333682772/

Éppen a Mentők napjának tiszteletére a mai napon 20 új mentőautó került a szolgálat állományába, számolt be róla az MTI.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb