Közélet

Közeleg a vizsgaidőszak, védelmi intézkedéseket hoznak a Szegedi Tudományegyetemen

Hamarosan, egész pontosan a jövő hét utáni héten hivatalosan is elkezdődik a vizsgaidőszak a Szegedi Tudományegyetemen. Senkinek sem újdonság, a szituáció elégé szokatlan, bár visszajelzések szerint kisebb fennakadásokkal ugyan, de működik a digitális oktatás. Most viszont hirdetmény formában fontos szabályokat hoztak a vizsgaidőszak közeledtével.

A védelmi intézkedésekről szóló Kormányrendelet éretlmében arról tájékoztatta a Rektori Hivatal az egyetemi polgárokat, hogy:

  • A felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben látogatható. A felsőoktatási intézmény kollégiuma hallgatók általi látogatása tilos.
  • A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a rektor gondoskodik.
  • A szorgalmi időszakban az online távoktatásos formában meg nem tartott személyes kontaktust igénylő elmaradt kurzusok (kurzusrészek) esetében az illetékes kar mérlegeli a személyes oktatás/pótlás lehetőségét, és erről a döntésről értesíti a hallgatókat. Ezek a kurzusok kizárólag a személyes megjelenésre vonatkozó előírások szigorú betartása mellett tarthatóak meg.

A vizsgák teljesítésének tekintetében

  • A Szegedi Tudományegyetem felkészült a távoktatásos vizsgáztatási rendre, ezért főszabályként a vizsgáztatás online módszerekkel történik a 2019/20. tanév II. félévében, a félévre eredetileg meghirdetett vizsgaidőszakban.
  • Amennyiben valamely számonkérés teljesítése a személyes megjelenés szükségessége miatt online nem megvalósítható, a kar mérlegeli, hogy mely esetekben kíván élni a személyes számonkérés lehetőségével. E számonkérések is kizárólag csak a személyes megjelenésre vonatkozó előírások szigorú betartása mellett tarthatóak meg. A vizsgákkal kapcsolatos kari szabályozásról a kar értesíti a hallgatókat.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb