Sport

Focista érettségi, vírus idején – a szegedi akadémisták mesélik el élményeiket

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia U-19-es csapatának játékosai közül többen idén érettségiznek. Volt, akit a bizonytalanság zavart, volt, aki könnyen vette az akadályokat, de az biztos, hogy ez a generáció különleges emlékként tekinthet majd vissza a vizsgákra.

Könnyen beazonosítható lesz az a korosztály, amely idén érettségizik. Eddig még nem volt ehhez hasonló záróvizsgája a középiskolásoknak és reméljük, nem is lesz! Hogyan élték meg a tanulók? Erről kérdezte a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U-19-es játékosait a Szeged365.hu.

Mészáros Gergő, a Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola végzőse: ,,Számomra az első nap, a magyar egyáltalán nem okozott problémát. Második nap a matek már sokkal jobban megdolgoztatott. A történelem sem okozott nagyobb gondot, nehezebb volt, mint a magyar de szerintem nem volt nehéz. Nem volt elképzelésem, milyen témakörök is lehetnének, csak próbáltam mindenre felkészülni.’’

Nagy Márton Andor a hagyományosan kemény iskolának számító Dériben adott számot a tudásáról.,, Az első három nap a vártnál nyugodtabban telt számomra. Hétfő picit érdekesebb volt a szokatlan intézkedések miatt (maszk,kesztyű, fertőtlenítés) de gyorsan sikerült alkalmazkodnunk és megszoknunk a rendet. Véleményem szerint teljesen korrekt feladatsorokkal találkoztunk és jó hangulatban sikerült nemcsak megérkeznünk, de távoznunk is a helyszínről.’

Több sikeres, szegedi sportoló végzett a Deák Ferenc Gimnáziumban. Oda járt az elmúlt négy évben Varga Ádám is.,, Az én véleményem szerint nem volt annyira borzasztó ez az érettségi vizsga, mint ahogyan elképzeltem és ahogyan a tanárok ijesztgettek vele az elmúlt négy évben. A különös helyzet miatt nem volt szokványos vizsga és biztosan maradandó élményként marad meg az emlékezetemben. A kezdete előtt pár héttel még azt se tudtuk megírjuk-e vagy sem, ami számomra a legrosszabb része volt. Maszk nélkül nem lehettünk az épületben, csak vizsga írása közben vehettük le, sőt fertőtlenítettek minket minden alkalommal a mosdó használata után és még a bejáratnál is.

Szintén a Deákban érettségizett Birkás Balázs, aki korábban mesélt a tanulás fontosságáról a Szeged365.hu-nak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb