Mindenmás

Napi pakk, hétfő: változás a Mars téri piacon, ma utoljára még nyár lesz Szegeden

Gyönyörű napsütéses időre ébredhettünk ma Szegeden, használjuk ki, holnaptól már lehűlés jön, esővel megspékelve! Mától változnak a szabályok a szegedi piacokon, pörögnek tovább az érettségik és szépen, lassan, de indul az élet a Napfény Városában. Nyomj egy “on” gombot a kávégépen vagy rakd fel a kotyogóst, mire kész a ma reggeli koffein-bomba, már képbe is hoztunk a Napi Pakkal!

MA UTOLJÁRA MÉG IGAZI NYÁRI IDŐ LESZ SZEGEDEN

Hétfőn még verdesi a 30 fokot a levegő hőmérséklete Szegeden és környékén. Lesz felhő az égen, de sokat fog sütni a nap. Kedden jön a másik véglet: még 20 fok sem lesz, ráadásul eső is várható.

ÉRETTSÉGI SZEGEDEN 2020: NEMZETISÉGI NYELV ÉS IRODALOM

Ma reggel 8-kor kezdődnek a nemzetiségi nyelv és irodalom, filozófia érettségi vizsgák, ugyanezen a napon délután 14 órától tartják a francia érettségit. Kedden reggel 8 órától a kémia érettségin adnak majd számot tudásukról a diákok, és szintén kedden 14 órától indul a földrajz érettségi. Szerdán lesznek a biológiai érettségik, ugyanúgy 8 órakor kezdődik a vizsga, 14 órától pedig társadalomismeretből lesznek vizsgák. Csütörtökön csak egy vizsga lesz, az ágazati szakmai vizsgatárgyak, ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyak, ez a vizsga 8 órakor kezdődik. Pénteken informatikából csak középszintű érettségi lesz, ez reggel 8 órakor kezdődik majd. 14 órától ének-zene, művészettörténet, belügyi rendészeti ismeretek vizsgák lesznek.

Nagy kalappal a szegedi érettségizőknek!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

…Nektek:

  • Ferenc
  • Fülöp
  • Izidor
  • Jakab
  • Gujdó

Ha a fenti sorból bárki az ismerősöd, dobj rá egy üzenetet amíg nem késő!

ÉVFORDULÓK

74 éve, 1946. május 11-én aláírták Magyarország és Jugoszlávia “jóvátételi egyezményét” (ez gyakorlatilag annyit tett, hogy aki vesztett a háborúban, az fizetett a győzteseknek, mint a katonatiszt), amely hat év alatt 70 millió dollár értékű magyar szállítmányozást írt elő: hazánk vasúti, hajó- és nehézipari árukat vitt déli szomszédunkba. 116 éve született Salvador Dali szürrealista festő, 300 éve pedig Karl Friedrich Hieronimus akiről Münchausen báró karakterét mintázták (az emberiség legnagyobb kamugépe tényleg létezett, a való életben is).

VÁLTOZNAK A SZABÁLYOK A MARS TÉRI PIACON

A szabály egyszerű, mint az 1×1, mától:

  • a 65 év alattiak 10:00 előtt és 12:00 után mehetnek piacra
  • a 65 év felettiek pedig 10:00 és 12:00 között

“Bízunk benne, hogy a veszélyhelyzet miatt eddig meghozott kényszerű változtatásokhoz hasonlóan most is számíthatunk vásárlóink türelmére és megértésére” – mondta Németh István, a Mars Téri Piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója a Szeged365.hu-nak, aki szerint a vásárlói szokások és visszajelzések, valamint a kereskedői vélemények figyelembe vételével született döntés a piacokra érvényes vásárlási idősávok módosításáról. A fenti idősávok az összes szegedi piacra érvényesek.

EZ TÖRTÉNT TEGNAP

Fusd át a vasárnap legfontosabb eseményeit, garantáltan képbe fogsz kerülni 1-2 perc alatt! Az alábbi gyűjteményünkben ezeket találod:

  • a legutóbbi, hazai és megyei koronavírus-számok
  • Matolcsy György gazdasági prognózisa
  • mentősök fertőződtek meg
  • a Dugonics téren végzett koronavírus-teszteket az SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb