- Hirdetés -
Mindenmás

Egy szegedi és egy siófoki lánykereskedőre csaptak le kommandósok (videóval)

Egy szegedi és egy siófoki, nőket futtató férfira (köznyelvben ezeket a figurákat így hívják: stricik) csaptak le kommandósok Szegeden és Siófokon. O. István 52 éves szegedi és L. Tamás 29 éves siófoki lakosok ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Szegedi Osztálya emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.


- Hirdetés -

Mindkét férfi több nőt futtatott, és prostitúcióra kényszerítette őket Magyarországon, Ausztriában és Németországban. Biztosította számukra az ingatlant, ahol a lányok tevékenységüket folytathatták, és meghatározták a napi bevételük mértékét, amellyel saját eltartásukat, életmódjukat is biztosították a férfiak. A szegedi férfi 2018, a siófoki 2017 óta foglalkozott ezzel a tevékenységgel. Több nőt tartottak lelki vagy fizikai kényszerrel függőségben.


- Hirdetés -

A Készenléti Rendőrség Szegedi Osztályának nyomozói a két férfira – a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével – összehangolt akció keretében egyszerre csaptak le 2020. május 11-én hajnalban Szegeden, illetve Siófokon. O. Istvántól egy 3 millió forint értékű autót foglaltak le a rendőrök, míg L. Tamástól 4,4 millió forint készpénzt, illetve arany ékszereket és egy szintén 3 millió forint értékű személyautót, valamint zár alá vettek három ingatlant is, közel 200 millió forint értékben.

A letartóztatásokról készült felvételt a Készenléti Rendőrség nyilvánosságra hozta:

A nyomozók O. Istvánt emberkereskedelem és kerítés bűntett, míg L. Tamást emberkereskedelem és pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztálya mindkét férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat.

forrás: police.hu


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb