Mindenmás

Egy szegedi és egy siófoki lánykereskedőre csaptak le kommandósok (videóval)

Egy szegedi és egy siófoki, nőket futtató férfira (köznyelvben ezeket a figurákat így hívják: stricik) csaptak le kommandósok Szegeden és Siófokon. O. István 52 éves szegedi és L. Tamás 29 éves siófoki lakosok ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Szegedi Osztálya emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Mindkét férfi több nőt futtatott, és prostitúcióra kényszerítette őket Magyarországon, Ausztriában és Németországban. Biztosította számukra az ingatlant, ahol a lányok tevékenységüket folytathatták, és meghatározták a napi bevételük mértékét, amellyel saját eltartásukat, életmódjukat is biztosították a férfiak. A szegedi férfi 2018, a siófoki 2017 óta foglalkozott ezzel a tevékenységgel. Több nőt tartottak lelki vagy fizikai kényszerrel függőségben.

A Készenléti Rendőrség Szegedi Osztályának nyomozói a két férfira – a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével – összehangolt akció keretében egyszerre csaptak le 2020. május 11-én hajnalban Szegeden, illetve Siófokon. O. Istvántól egy 3 millió forint értékű autót foglaltak le a rendőrök, míg L. Tamástól 4,4 millió forint készpénzt, illetve arany ékszereket és egy szintén 3 millió forint értékű személyautót, valamint zár alá vettek három ingatlant is, közel 200 millió forint értékben.

A letartóztatásokról készült felvételt a Készenléti Rendőrség nyilvánosságra hozta:

A nyomozók O. Istvánt emberkereskedelem és kerítés bűntett, míg L. Tamást emberkereskedelem és pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztálya mindkét férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat.

forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb