Kikapcs

Online gyermeknapot rendez a szegedi bábszínház


- Hirdetés -

Online gyermeknapot rendez a szegedi bábszínház. Az egész napos online programsorozathoz, ami május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó majd és a kecskeméti Ciróka bábszínház szervezésében jött létre, a szegedi mellett további 12 bábszínház csatlakozott.

Bodor Éva, a kecskeméti bábszínház rendezvényszervezője úgy nyilatkozott “ez a programsorozat egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és különleges vendégelőadásokkal, ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódnia senkinek”.

Kiemelte: a színes kínálattal minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket 4 éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.


- Hirdetés -

Fotó: szinhaz.org

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapesti Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház.

A programsorozatot a 13 bábszínház egyszerre közvetíti majd május utolsó vasárnapján.

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, amelynek magyarországi időpontja hagyományosan május utolsó vasárnapja. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint a gyermekek jólléte érdekében kifejtett küzdelemről.

Forrás: MTI


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb