Sport

Szegedről vonul vissza az olimpiai bronzérmes kenus

Kiss Tamás bejelentette visszavonulását. Az NKM Szeged VE 33 éves kenusa makacs sérüléssel bajlódott egy ideje, ami hátráltatta a felkészülésben. A 2008-as olimpián lett bronzérmes, amikor a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György helyére kellett betérdelmie Kozmann mögé, pár héttel a Pekingi Játékok előtt.

A szegedi klub oldalán jelent meg a hír: befejezi profi karrierjét az egyik legalázotosabb hazai kenus. “Az érzés már nagyon régen bennem volt! Másfél évvel ezelőtt is majdnem abbahagytam az élsportot, akkor azonban az NKM Szeged segítőkezet nyújtott, ennek köszönhetően új lendületet kapott a karrierem. A 2020-as felkészülés viszont nem volt zökkenőmentes, egy makacs sérülés miatt nem tudtam normálisan edzeni a téli időszakban és egyre inkább azt éreztem, hogy nincs meg bennem az a tűz, amire szükség lenne.”- mondta el az NKM Szeged VE-nek a döntés okát Kiss Tamás.

A Tókiói Olimpia egy évvel későbbre került, ami néhány sportolónál a pályafutása meghosszabbítását hozta, Tamásnál segített a lezárásban.

Tamás:”A halasztás csak megerősített az elhatározásban! Éreztem, hogy nincs meg bennem a tűz és tudtam, hogy még egy évet nem lehet így végig csinálni!

Kiss Tamás példamutató hozzáállással kenuzott. forrás: NKM Szeged VE

Tamás, a páros olimpiai bronz mellett, egyéniben nyert Európa-bajnokságot és hosszútávon világbajnoki harmadik helyet is szerzett. A Szeged365.hu stábja gratulál Kiss Tamásnak, aki egy gyönyörű pályafutást tudhat a magáénak! Sok sikert a civil életben, Tamás!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb