Közélet

Merkely Béla szerint indokoltak lehetnek az enyhítések, de ősszel nem biztosított a járványmentesség

Nagyon jó adatokat kaptak az eddig elvégzett koronavírus-szűrésből, s ez már valószínűleg nem fog változni, de a járványveszély továbbra sem múlt el – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A rektor szerint a járvány egy esetleges második hullámát akkor kezelhetik könnyebben és jobban, ha most elegendő információhoz jutnak az elvégzett PCR-tesztekből. Ezért azt kérte, hogy a tesztre meghívottak közül mindenki próbáljon elmenni. Még néhány ezren vannak olyanok, akik nem jelentek meg – tette hozzá.

Kiemelte, a mostani a legnyugodtabb szakasza a járványnak, ami azt is jelenti, hogy hatottak a távolságtartásra és a higiéniára építő rendelkezések, így indokolt a szabályok enyhítése.

Reménykedünk abban, mondta a rektor, hogy a nyáron újabb hullám nem érkezik. Hozzátette, hogy ettől függetlenül az őszi időszak járványmentessége jelenleg nem biztosított. Az alatt az idő alatt, amit most nyertek, nagyon sok információt fel tudnak dogozni, amelyek hatékony kezelést hozhatnak.

A Szeged365.hu-n korábban már írtunk arról, hogy a Szegedi Tudományegyetem is végez szűréseket, tehát Szegeden is várják még a szűrésre érkezőket a Vasas Szent Péter utca 1-3. szám alatt. Mindenki éljen a szűrésre hívással!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb