Sport

A 14. szegedi teke bajnoki címre még várni kell – vége a szezonnak, hivatalosan is

A Magyar Teke Szövetség ma értesítette a klubokat, hogy a szezont hivatalosan befejezettnek tekinti és nem hirdetnek sem bajnokot, sem kiesőket. A Zengő Alföld Szegedi TE vezette a tabellát és nagyon közel volt ahhoz, hogy bebiztosítsa első helyét, de a vírus győzött. Soha nem volt még olyan, hogy ne legyen bajnok a hazai tekesportban, még a világháború miatt félbeszakadt bajnokságban is osztottak aranyérmet.

Hiába nyitott ki a Szegedi Teke és Bowling Centrum, a hazai bajnokság nem folytatódik. A Szövetség döntésének értelmében nincsenek helyezettek. Ez Karsai Ferencéknek azért fájó, mert ha csak egy fordulóval többet le tudtak volna játszani, akkor matematikailag is bajnok a csapat. A döntést nagyon sportszerűen vették tudomásul.

Ferenc: ”Talán ez a legigazságosabb és legkevésbé fájó döntés, ha a teke társadalom egészét nézzük. Számunkra persze nem kedvező, mert ha az aktuális állás alapján hirdettek volna helyezetteket, akkor most a 14. bajnoki címnek örülnénk.”

Annak, hogy vezette a tabellát a Szeged, azért van egy jó oldala még így is.

Ferenc: „A befejezés pillanatában elfoglalt pozíciók alapján határozzák meg, hogy ki indulhat a nemzetközi sorozatokban, így mi ott leszünk ősszel a szlovákiai világkupán.

A MATESZ döntések a következőek:

1. A 2019/2020. évi felfüggesztett Nemzeti Csapatbajnokságot a MATESZ befejezettnek és lezártnak tekinti, a küzdelmek nem folytatódnak tovább.
2. A lezárt bajnokságban a MATESZ végeredményt, bajnokot, kiesőt és feljutót egyik osztályban sem hirdet.
3. A 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokság a 2019/2020. évi bajnokságok beosztásai alapján kerülnek megrendezésre.
4. A MATESZ Elnökségének döntése értelmében a Nemzetközi Kupákra a következő csapatok jogosultak indulni:
Világkupa: (férfi) Zengő Alföld Szegedi TE, (női) ZTE-ZÁÉV TK.
Európa-kupa: (férfi) Zalaegerszegi TE, (női) Ipartechnika Győr SE.
NBC-kupa: (férfi) Répcelaki SE, Ferencvárosi TC férfi és női csapat, Rákoshegyi VSE I. női csapat.

A hazai szövetségi döntésnek arra nem volt hatása, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőben már ott van a csapat és új játékosával utazhat el. Ennek részleteiről is írtunk a Szeged365.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb