Sport

BL-győztes, kétszeres világbajnokot igazolt a szegedi teke egyesület

Zapletán Zsombor jelenleg az FTC játékosa, de a következő szezontól visszatér a Zengő Alföld Szegedi TE-hez. 1+2 éves szerződést kötöttek vele. A jövő évi Bajnokok Ligája négyes döntőre már vele kiegészülve utazhat a csapat.

Harmadszor öltheti magára a szegediek szerelését Zapletán Zsombor, aki jelenleg a Ferencváros legjobb játékosa, de a magyar válogatottban is alapember. Először Olaszországba igazolt a Tisza-partról, majd visszatért és három szezon után a fővárosi zöld-fehérekhez került. Négy év után tér vissza. Karsai Ferenc, a klub elnöke mesélt a Szeged365.hu-nak arról, hogy miért is csábította vissza ismét a klasszist.

Ferenc: “Óriási erősítés. Ha a magyar és a nemzetközi élvonalban akarunk maradni, feltétlenül fiatalítani kell, mégpedig nemzetközileg is jegyzett játékossal. Zsombor pedig pontosan ilyen.”

A keret többi játékosa is maradni szeretne, így valószínűleg a klub még erősebben vághat neki a következő szezonnak és valószínűleg bajnoki címvédőként. De hogy az aranyérem sorsa a pályán vagy a Magyar Teke Szövetség íróasztalánál dől el, az még kérdés.

fotó: www.szeged-teke.hu

Ferenc: „A bajnokság zárása illetve folytatása május 15-én dől el. Ha kinyitnak addig a pályák, akkor folytatódik. Ha nem, akkor lezárják és a legutolsó lejátszott forduló utáni állás szerin hirdetnek helyezetteket. Ez esetben mi vagyunk a bajnokok.”

A Nemzetközi Szövetségnél már korábban eldöntötték, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradt Bajnokok Ligája négyes döntőjét az eredeti résztvevőkkel, de 2021 márciusában rendezik meg, Apatinban (Szerbia). A Zerbst (német),a Mertojak Split és a Zapresic (mindkettő horvát) lesznek az ellenfelei a Zengő Alföld Szegedi TE-nek. A Csongrád-megyeiek bizonytalan helyzetéről a járvány berobbanásakor írtunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb