Közélet

Érettségi Szegeden 2020: informatikai, belügyi rendészeti, ének-zenei és művészettörténeti tudásukból adnak ma számot

Tudomány és művészet találkozik a mai érettségi tantárgyakban Szeged és az ország középiskoláiban. Reggel jön az informatika magyarul és idegen nyelven is, valamint a belügyi rendészeti vizsga, délután pedig az ének-zene és a művészettörténet.

Leginkább az informatika érettségi tételeit és tusdnivalóit lehet jól megfogni. A középszintű informatikaérettségi 180 perces összesen 120 pontért, az emelt szintű vizsga pedig 240 perces szintén 120 pontért. A rendelkezésetekre álló időt mind a két szinten tetszés szerint oszthatják be és a feladatok megoldási sorrendjét is önállóan határozhatják meg.

A középszintű informatikaérettségin lesz szövegszerkesztési, táblázatkezelési, adatbázis-kezelési feladat, valamint prezentációt, grafikát vagy weblapot is kell készíteniük a diákoknak. A szövegszerkesztésre 40 pontot, a táblázatkezelésre 30 pontot, a prezentációra, grafikára, weblapkészítésre szintén 30 pontot, az adatbázis-kezelésre pedig 20 pontot lehet kapni.

a kép illusztráció (forrás: pixabay)

Emelt szinten a témakörök és a pontozás a következő: a szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés egyben van, amire összesen 30 pontot szerezhetnek. A táblázatkezelésre 15, az adatbázis-kezelésre 30 pontot kaphatnak. Ezeken kívül pedig algoritmizálás és adatmodellezés feladatot is kapnak 45 pontért.

Forrás: Eduline

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb