Mindenmás

Növekedett a véradók száma a megyében

Újra nőtt a véradók száma a megyében! Az elmúlt napok drasztikusan visszaesést mutattak ez pedig többiek között azért volt, mert a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete különböző okok miatt el kellett, hogy töröljön néhány eseményt. Az elmúlt egy 24 órában azonban sikerült visszaszorítani a csökkenést ez pedig véleményük szerint a helyi médiának köszönhető és annak, hogy a sajtó rendszeresen beszámol a véradás hullámzó helyzetéről a veszélyhelyzet idején is.

Május 14-én, csütörtökön 109 egészséges véradóhősünk jött el életet menteni! Eredetileg úgy terveztük, hogy erre a napra 105 véradóra van szükség a minden szempontból megfelelő vérellátáshoz. Így csütörtökön emelkedéssel zárhattunk, ami: +4 százalék! Mivel az elmúlt napokban a véradók számának változása jelentős, így MOST IS kérünk minden egészséges Csongrád megyeit: mentsen életet! – áll a Szeged365.hu-hoz eljuttatott közleményben.

Archív

Arról, hogy a májusi hónapban mikor és hol adhatsz vért és menthetsz vele életet a megyében néhány napja részletesen itt írtunk:

https://szeged365.hu/2020/05/13/drasztikusan-visszaesett-a-veradok-szama-a-megyeben/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb