Közélet

Budapesten is fokozatosan feloldják a korlátozásokat

Megszületett a döntés Budapesttel kapcsolatban: a budapesti kijárási korlátozás fokozatos feloldását jelentette be a miniszterelnök. A fővárosi szabályozás két héttel követi a vidékieket. A döntést azután hozták meg, miután a kormányfő szombati megbeszélésein világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörték. Erről Orbán Viktor saját Facebook oldalán található videójában beszélt.

A védőtávolság betartása, a felelősségteljes magatartás Budapesten különösen fontos, egyúttal arra kérte a budapesti főpolgármester és a kerületi polgármestereket a miniszterelnök, hogy ne vegyék félvállról a kockázatokat, és külön is figyeljenek oda az idősotthonokra.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/238880874041650/

A döntés azután született meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről a Karmelita kolostorban. Ezen tudósok között foglalt helyet dr. Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem docense, járványtani modellezéssel foglalkozó matematikusa is.

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb