Mindenmás

Napi pakk, szombat: klassz idő, hétvége, nyit a Cserkó!

Gyönyörű, napsütéses idővel köszöntött a szegediekre a szombat, kitört a hétvége, pörög a virtuális borfesztiválunk és rengeteg mesélni valónk van Nektek, a reggeli kávé mellé!

AKIKRE KOCCINTANÁNK, HA LENNE BORFESZT

Kezdjük a mai névnaposokkal, ma este szigorúan egy pohárkával a Ti egészségetekre koccintunk (most még otthonról): Mózes, Botond, János, Simon!

109 éves lenne Rodolfo, polgári nevén Gács Rezső. Boldog szülinapot, Pierce Brosnan (67) (James Bond, A panamai szabó, Mamma Mia!), Tori Spelling (47) (Beverly Hills 90210), Janet Jackson (54)!

Apropó, Pierce Brosnan…

Tökre bírjuk, amiért többször is (őszintén) lenyilatkozta: kb. háromszor akkora lett a felesége, mint amikor elvette, ezért ő kb. háromszor annyira is szereti! Végre egy Hollywood-i ikon, aki nem photoshop-al összetákolt cicababával, hanem igazi hús-vér nővel éli a mindennapjait! Csípjük a fejed, 007-es!

Apropó, Janet Jackson…

Az megvan, amikor Justin Timberlake a 2004-es Superbowl Halftime Show-ban egy rossz mozdulatot követően szabadjára engedte Janet bal cickóját? Mi sírtunk a röhögéstől:

Két évforduló, mindkettő filmes: 91 éve először tartották meg az Oscar-díj átadást, 18 éve George Lucas bemutatta a Csillagok háborúja II: A klónok támadása című emberiség ellenes bűntettjét. Pfff.

MARAD A KLASSZ IDŐ SZEGEDEN

Szombaton elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de helyenként vastagabb lehet a felhőtakaró. Számottevő csapadék nem valószínű Szegeden, délután 17-23 fokot mérhetünk.

Szóval: felhő lesz, eső nem.

Ideális idő egy kis kiránduláshoz, ha akarsz vagányat látni, nézz le a Víg Matróz Kikötőhöz, egy ismeretlen művész újrahasznosított hulladékból varázsolt mesevilágot:

Apropó, kreativitás: Szabó Dávid kollégánk tegnap a Csongrádi sugárúton, egy panelház tövében egy profi japánkertet fedezett fel, le a kalappal a készítő(k) előtt!

Mi dobtunk egy hátast:

ÍGY VÁLTOZIK AZ ÉLET

Végre egyszer nem arról kell írnunk, hogy miben várhatóak szigorítások, hanem pont fordítva… Mától nyitva a Cserkó, katt a cikkünkre a szabályokhoz:

Szintén újdonság (Anyukák, hahó!), hogy hétfőtől indul az óvodai és bölcsödei ügyelet Szegeden.

Az óvodai ügyeletre az eddigi szabályok továbbra is érvényesek, vagyis: a gyerekekkel csak 5 fős csoportokban foglalkoznak majd az óvónők, a szülőknek pedig munkáltatói igazolást kell felmutatniuk. Az előírások miatt minden szegedi, 100 férőhelyes, négy csoportos óvodában összesen 20 gyereket tudnak majd fogadni. A városi intézményekbe jelenleg 4100 kisgyerek jár, minek okáért a rendkívül helyzetben az újranyitó 45 óvodába csak 900 gyermeket tudnak elhelyezni. Ezért fontos, hogy a szülők felmutassák a munkáltatói igazolást.

Az ovikhoz hasonlóan, hétfőn mind a 15 bölcsőde is kitárja kapuit, ezekben is maximalizálták a létszámot, 5 gyermek lehet egy csoportban. Így a nagyobb bölcsődék 40, a kisebbek pedig 20 gyereket tudnak fogadni.

CSAKAZÉRTIS BORFESZT!

Tegnap rajtolt volna a Szeged Napja Ünnepségsorozat 2020, főszerepben a Szegedi Borfesztivállal. Mivel a járványhelyzet miatt 26 év után, az idén először törölni kellett a giga-dzsemborit, online borfesztiválozásba fogtunk: a kedvenc szegedi élményeikről faggatjuk a borászokat, az ismert szegedieket és a borfeszt alapítóit, nomeg nap mint nap a rendezvény kiállítóinak kedvenc nedűit sorsoljuk ki az olvasóink között.

Az első nyertesünk: Erdélyi Miklós, a nyeremény egy palack Laposa Kőkövön Furmint!

Gratulálunk Neked! Ma délelőtt Frittmann János borász-ikonnal beszélgetünk, a mai nyereményünk pedig egy díjnyertes Frittmann Rosé Cuvée!

https://www.facebook.com/szeged365/photos/a.140206797522736/160068832203199/?type=3&theater

Apropó, kíváncsi vagy rá, hogyan kezdődött a Borfeszt-sztori? Sorsszerű, de az alapító pont tegnap ünnepelte a szülinapját, azon a napon, amikor a fesztivál kezdődött volna. Nagyot sztoriztunk vele:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb