Szegedi Arcok

Szeged Napja2020: Szilágyi Annamária szívébe zárta a szegedieket és a szegediek is őt

Szilágyi Annamária, immár 15 éve a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Szegedre úgy tekint, mint a második otthonára. Porcsalma után ugyanis itt érte a legtöbb impulzus, élmény és emlék. Elmondása szerint, ha el kellene hagynia Szegedet, neki ez a város akkor is egy nagyon meghatározó bázis maradna. Mint megtudtuk, Szilágyi Annamária a rendkívüli helyzetben is igyekszik pozitív maradni, sőt ő már látja az alagút végét.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

Sz365: Mitől vált fontossá számodra Szeged?

SZA.: Egy nagyon élhető, nagyon pörgős, nagyon szerethető és hangulatos hely Szeged, ami elsősorban a hivatásomnak köszönhetően vált számomra fontossá. Immár 15 éve annak, hogy a Szegedi Nemzeti Színház tagja vagyok, minek köszönhetően rengeteg színpadi élményem és emlékem volt, amelyek annyira pozitívak voltak, hogy nem is volt kérdés, hogy itt telepszem majd le.

Fotó: Szabó Dávid

Sz365: Mit kaptál Szegedtől?

SZA.: Szeretetet és elismerést. A szegediek nagyon hálás emberek és hamar a szívükbe zártak én pedig rendszerint azt éreztem, hogy szeretve vagyok én is és az is, ami csinálok. Azt hiszem ez a legtöbb, amit egy színész kaphat. Ez az, amitől jól érzem itt magam a bőrömben.

Fotó: szinhaz.org

Sz365: Mi az első, ami eszedbe jut a Szeged Napja Ünnepségsorozat kapcsán?

SZA.: Természetesen a Szegedi Borfesztivál, amit minden évben mindig nagyon várt úgy a társulat, mint a baráti társaságom. És nem csak azért, mert színészek révén gyakran felkértek bennünket arra, hogy legyünk egy-egy bor reklámarca, hanem azért is, mert ezek az esték mindig nagy nevetésekbe, iszogatásokba és táncba fulladtak.

Fotó: szinhaz.szeged.hu

Sz365: Amennyiben ebben a rendkívüli helyzetben, amibe most kerültünk üzenhetnél a szegedieknek, mit üzennél?

SZA.: Azt üzenem, hogy az ünneplés hetén a rendkívüli helyzet ellenére se tagadjuk meg magunktól az ünneplést. Természetesen a kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása és azok hatásai után is tartsuk meg a kellő távolságot és ne ölelkezzünk. És ne hagyjuk, hogy elvegyék a jó kedvünket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb