Közélet

Továbbra is mindenki be kell, hogy tartsa a védelmi intézkedéseket

Továbbra is mindenki be kell, hogy tartsa a védelmi intézkedéseket, mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta: hétfőtől Magyarország egész területén megszűntek a kijárási korlátozások, “mégis kérünk mindenkit, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, a jogszabályokban meghatározott védőtávolságot”.

Közölte: már 1062-en regisztráltak a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra; jelenleg az aktív felhasználók száma 784.

Archív

Az adatok, így az elhunytak számának és arányának komplex elemzése, értékelése a járványt követően történhet meg – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta, az elmúlt napon hárman, a járvány kezdete óta 470 hunytak el, jellemzően idős krónikus betegek, elenyésző kisebbségük az, aki nem szenvedett alapbetegségben.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy 33 idősotthonban 110-en haltak meg olyanok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak.

Az elmúlt nap 42-vel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, a járvány kezdete óta 3598 pozitív esetet tartanak nyilván. A százezer lakosra jutó fertőzöttek száma országosan 36,8, ami a környező országokhoz, Európához mérve és nemzetközi összehasonlításban is jónak mondható. Ugyanakkor vannak területi különbségek, továbbra is Budapesten a legmagasabb, 97,6 a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma – közölte a tisztifőorvos.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb