Sport

Kis Máté és Gardi Dominika kapja a Szeged Sportolója 2020 díjat!

Szívből gratulálunk: Kis Máté ökölvívó és Gardi Dominika gyorsasági görkorcsolyázó kapta a 2020-as Szeged Sportolója Díjat, Csiszér Előd és Protity Sándor pedig Szeged Sportjáért elismerő kitüntetésben részesült. A díjazottakat már értesítették, az ünnepélyes díjátadót azonban a járványhelyzet miatt későbbre halasztották.

A Szeged Sportolója díjat 2003 óta adják át Szeged Napján, az előző évben országos és nemzetközi versenyeken is kiemelkedő teljesítményt nyújtó szegedieknek.

Szívből gratulálunk Máténak és Dominikának!

Gardi Dominika gyorsasági görkorcsolyázó, egyben az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója. Gyógypedagógusi tanulmányai mellett naponta kétszer edz, tagja a magyar válogatottnak és külföldre jár nemzetközi megmérettetésekre, ahol rendre fantasztikus eredményeket ér el.

Kiss Máté 26 éves szegedi rendőr, egyben a Szeged Box Club ökölvívója, nem mellékesen pedig a WBO interkontinentális bajnoka. Címét másfél éve a finn Timo Laine-től szerezte meg, Máté a meccs után egy zseniális mondattal ünnepelte azt: „Az elmúlt tíz hétben minden edzésen meghaltam, hogy ma itt ünnepelni tudjak.”

Máté kemény, mint a kő (hiszen szegedi), íme egy highlight-videó a fent említett meccséről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb