Sport

Megint taroltak a szegedi gokartosok!

Megint taroltak a szegedi gokartosok! A szegedi gokart versenyzők, Szabó Ádám (13) és Szabó Zalán (16) sikereivel indult újra az Országos Amatőr Gokart Bajnokság (HCK/OAGB) a korona vírus miatti kényszerű szünet után.

A bajnokság május 16-17-én a Hungaroringen található Hungaroring Kart Centerben zárt kapuk mögött jött létre.

Fotó: DAMK Egyesület

Szabó Ádám a bajnokság (HCK) kettő kategóriájában indult. Az időmérő edzéseket magabiztosan, kettő tizedes előnnyel nyerte és így övé lett az első rajtkocka. A versenyeken ezt követően domináns teljesítményt nyújtva megnyerte mind a junior, mind a I. kategóriát . A győzelem mellett övé lett mindkettő futamon a leggyorsabb kör is a szombati napon.

Fotó: DAMK Egyesület

Ez azt jelenti, hogy a bajnokságot mindkét kategóriában maximális pontszámmal vezeti, amire a bajnokság 2001 óta tartó történetében nem sok példa akadt.

Testvére Szabó Zalán vasárnap állt rajthoz a tapasztalt versenyzők szériájában (OAGB), ahol ellenfelei már gyakorlott, több éves rutinnal rendelkező pilóták.

Fotó: DAMK Egyesület

Szakadó esőben kezdődtek az időmérők, ahol Zalán kimagaslóan szerepelt és mindkét kategóriában a második rajthelyet szerezte meg. Sajnos a gépsorsolás egyik versenyén sem kedvezett neki (a 13-as rajtszámú gokartot kapta mindkét alkalommal), ennek ellenére az I. kategóriában a harmadik helyen ért célba. Mindezt úgy, hogy a riválisa a hétvége legjobb gokartjával versenyzett, mégis csak a harminc körös futam vége előtt tudták megelőzni.

A II. kategória futamán a száradó pályán a gép hátrányai jobban kijöttek, emiatt nem volt esélye maga mögött tartani a versenytársait, így az ötödik helyen intették le. Zalán azonban még ezek ellenére is második a bajnokságban, alig lemaradva az első helyezettől.

A következő futam június 7-én a budapesti Kart Farm gokart pályán kerül megrendezésre.

Forrás: DAMK Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb