Sport

Exkluzív interjú a Szeged Sportolója 2020 díjas Kis Máté ökölvívóval

Kis Máté levélben értesült róla, hogy idén Ő lett a város sportolója. Meglepődött és különösen akkor érezte megtisztelőnek az elismerést, amikor megnézte, hogy kik voltak a korábbi győztesek. Az ünnepélyes díjátadásra a járvány miatt később kerül sor.

Sz365: Hogyan tudtad meg, Te vagy Szeged Sportolója?

Máté: ”Hivatalos levélben értesített dr. Botka László, polgármester úr. Amikor elolvastam a levelem, egyből hívtam az edzőmet és közöltem vele is az örömhírt. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan listára kerültem fel, amin ott van többek között Vajda Attila, Mezei Richárd, Lajtos Szandra, Molnár Tamás, Nagy Péter és még sorolhatnám. Lassan hagyomány lesz, hogy díjakat kapok, mert tavaly a Belügyminisztertől kaptam tárgyjutalmat, amellyel a sportteljesítményemet ismerte el.”

A civilben rendőrként dolgozó ökölvívó az utóbbi időben a profik között ért el komoly sikereket, de az amatőrök számára csúcsot jelentő olimpia őt is lázba hozza.

Máté: ”Amennyiben lehetőséget kapok az amatőr szervezettől, nagyon szívesen indulnék olimpiai kvalifikációs tornákon is. A járványhelyzet miatt egyelőre semmi biztos, de ahogy telik az idő egyre sürgetőbb lenne, hogy ringbe lépjek. Az már jó hír, hogy két hete a sportcsarnokban tudunk újra edzeni, előtte egyénileg oldottam meg.”

A Szeged Sportolója díjat ünnepélyes keretek között veheti majd át Kis Máté, hogy hol és mikor, arról később értesítik. A Szeged365.hu gratulál Máténak és további sok sikert kívánunk neki! Máté a járvány alatt nem csak magára és a formájára figyelt, hanem segített is és megjósolta, mikor térhet vissza a régi kerékvágásba az életünk. Erről is írt a Szeged365.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb