Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: a Honeybeast énekesnőjének Szeged a második otthona

A Honeybeast énekesnőjének Szeged a második otthona. Tarján Zsófi a Szeged365.hu-nak úgy nyilatkozott, a Napfény Városa az elmúlt években végtelenül fontossá vált a számára. A zenekar, ami egyébként többnyire szegedi születésűekből tevődik össze az énekesnő második családját képezi. Rengeteg élmény, emlék és több tucat szegedi fellépés áll már a hátuk mögött.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

Sz365: Mitől vált szerethetővé számodra Szeged?

TZS.: Szeged egy nagyon élhető, barátságos tiszta és jó közeggel rendelkező város, ahol mindig kipihenem magam és feltöltődöm. Rendszerint örömmel töltöm Szegeden az időt és minden egyes alkalommal egy kicsivel nyugodtabban térek vissza a fővárosba.

Fotó: Honeybeast hivatalos Facebook oldala

Sz365: Könnyebb a Napfény Városában alkotni?

TZS.: Igen, ugyanis ez egy sokkal élhetőbb, csendesebb környezet, ahol könnyebben el lehet merülni a gondolatokban és érzésekben. Az pedig csak hozzátesz mindehhez, hogy a zenekar tagjai szegediek így aztán ez minden szempontból egy hazai pálya. Azt azonban bizonyára kevesen tudják, hogy az éneklés mellett festeni is szoktam és többször megesett, hogy Szegeden is megragadott az ihlet.

Sz365: Milyen kedves emlékek fűznek a Szeged Napja ünnepségsorozathoz?

TZS.: A legkedvesebb emlékem az a tavalyi Szeged Napja Ünnepségsorozat keretén belül, a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közösen megvalósított koncert, ahol csurig töltöttük a Dóm teret. Ez egy olyan katartikus és pozitív élmény volt, amire nem csak én, hanem a zenekar minden tagja örökké emlékezni fog. Sőt, az egy olyan élmény volt, amiből időről-időre töltekezni lehet és szoktunk is, pláne a mostani időszakba. 

Sz365: Mit üzennél a szegedieknek?

TZS.: Nem csak a szegedieknek, hanem mindenkinek az üzenem, hogy fel a fejjel, ugyanis, ha valami egyszer kezdetét veszi, az előbb utóbb véget is ér, nem lesz ez másként a koronavírussal sem. Emellett fontos, hogy a világjárvány okozta káoszból leszűrjük a tanulságokat, vagyis találjuk meg a krízisben keletkezett új utakat, irányokat, vegyük észre őket és ragadjuk meg a lehetőségeket és haladjunk abba az irányba, ami ezt a világot a jövőben jobbá teszi. Gondolok itt mondjuk a környezetvédelemre, a higiéniai szabályok betartására és nem utolsósorban az egymáshoz való viszonyulásra az emberi kapcsolatok terén. 

Fotó: Honeybeast hivatalos Facebook oldala

Sz365: És végül, mivel foglalkozik most a zenekar, milyen tervek, célok állnak előttetek?

TZS.: A zenekarral a kijárási korlátozások enyhítése után megkezdtük a munkát és a próbákat, azt reméljük, hogy a rendezvényekre vonatkozó, korlátozó szabályok is enyhülnek majd idővel és nem kell feltétlenül megvárnunk az augusztus 15-ét ahhoz, hogy kisebb körökben fel tudjunk lépni. Mindegyikünknek nagyon hiányzik már a közönség nyújtotta szeretet és a koncertek nyújtotta élmény.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb