Gasztro

Monster Downtown: ma este egy kicsit mégis Borfesztivál lesz Szegeden!

Monster Downtown, újra itthon vagy!” – hirdeti a Belvárosi Mozi mellett üzemelő kézműves étterem szlogenje és tényleg: a srácok kinyitottak, sőt, a Szegedi Borfesztivál kihagyhatatlan arcával, Várkonyi Tibivel együtt ma estére igazi fesztivál-hangulatot varázsolnak Szeged belvárosába. Járványhelyzet, zárás, dráma, újranyitás, hivatali idegbaj, küzdelem és egy ízig-vérig szegedi sikersztori következik Erődi Tamás tulajdonossal. 

Sz365.: Kezdjük a kevésbé vidám részével. Milyen érzés volt, amikor egyik pillanatról a másikra rátok tört a járványhelyzet és kiderült: be kell zárni a felfelé ívelő éttermed? 

ET.: Szerintem először mindenkit hidegzuhanyként ért a dolog, 1-2 napnak el kellett telnie, mire felfogtuk, mit is jelent ez az egész. Gyorsan kellett döntéseket hozni, fájdalmasakat is. Meg kellett menteni a céget és minél több kollégát a kötelékben tartani, akit tudtunk “megmentettünk”. Most már boldogabban tudom mondani: talán vége, visszatért az élet, visszahívtuk a kollégáinkat. Csupa bizakodással vagyok, optimista ember vagyok, aki mindig előre néz. 

Mi, szegediek megmutattuk, hogy össze tudunk fogni, hogy kicsi de erős város vagyunk! 

Lehet, hogy hallottatok róla: volt némi kavarodás, nem tudtunk abban az időpontban újraindulni, amikor eredetileg szerettünk volna. Bejelentette a kormány, hogy lehet nyitni, mint minden vendéglátós, mi is villámgyorsan nyitni akartunk, ezen a ponton úgy érzem, az önkormányzat rugalmasabban is kezelhette volna a dolgot. Mi nem “éves” terasszal üzemelünk, éppen ezért minden évben új engedélyt kell hogy kérjünk a várostól. Ez utóbbi akadályokba ütközött, nem ment gördülékenyen, viszont itt szeretnék köszönetet mondani azoknak az önkormányzati dolgozóknak, akik végül segítettek nekünk!  

Sz365.: Milyen volt a nyitás? 

ET.: Hatalmas lendülettel indultunk, ami egyben megújulás is volt. Fantasztikus a hangulat, a kollégák nagyon profin végzik a dolgukat, a vendégeinktől pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapunk: “De jó hogy talpon maradtatok!” Visszatért a legendás Déli Séfünk is, újra pörög az élet mifelénk! 

Sz365.: Most hétvégén normál esetben Borfesztivál lenne a “szomszédotokban”, alig egy sarokra a teraszotoktól. Készültök valamivel? 

ET.: Mi már a múlt héten borfesztiváloztunk a Vaszy Viktor téren, rengeteg vendég tért be hozzánk. 15% kedvezményt adunk minden borunkra, amíg a rendezvénysorozat tartana, tehát vasárnap estig, sőt, ma estére még a Szegedi Borfesztivál ikonikus zenészét, Várkonyi Tibit is elhívtuk, aki este 8-tól fergeteges Szeged Napja hangulatot varázsol a teraszunkra! 

Monster Downtown – újra itthon vagy!
Újranyitás: 2020. május 9., szombat 11:00
Szegeden, a Belvárosi Mozi mellett!
Asztalfoglalás: 547-988

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb