Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Takács János hálás, hogy szülővárosában védhet a fantasztikus szegedi közönség előtt (hanggal)

Szeged friss és fejlődő életérzéséhez elengedhetetlenek a tehetséges fiatalok. Közéjük tartozik Takács János, – vagy ahogyan legtöbben szólítják, Janó – a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kapusa is, aki nemrég ünnepelte 20. születésnapját. A fiatal hálóőr kedvenc helye a Szent Gellért Fórum mellett a Tisza-part.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!   

Sz365: Miért szereted Szegedet?

Takács János: Már fiatalabb koromban is gyakran jártuk Szegedet a barátaimmal és gyakran fotóztunk is. A belvárosi épületek régies hangulata nagyon megfogott, de a legjobban a Tisza-partot szerettem és szeretem most is, mert, ott mindig ki tudom szellőztetni a fejem.

Takács János és edzője, Bagdi Ferenc. forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Sz365.hu: Mit köszönhetsz a városnak?

T.J..: A város csapatában indulhatott el profi karrierem, aminek a legmeghatározóbb élménye lesz, amikor kivonultunk a Szent Gellért Fórumban az első mérkőzésen a Csákvár ellen. Egyszerűen libabőrös lettem, azt az érzést, soha nem fogom elfelejteni!

Sz365: Mit üzensz a városnak?

T.J.: Remélem, hogy hamarosan túl leszünk rajta és gyorsan el is felejtjük!

Olyan ez, mint a foci, csak együtt sikerülhet! Hajrá Szeged! Janó gondolatait az alábbi linken hallgathatod meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb