- Hirdetés -
Mindenmás

A szegedi szülőknek is nagy segítség, hogy nem maradnak el a nyári táborok

A szegedi szülőknek is nagy segítség, hogy 2020-ban sem maradnak el a nyári táborok a koronavírus-járvány miatt.


- Hirdetés -

A napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával június 16-tól szervezhetőek meg, ez pedig nagy segítség lesz a szülőknek, akik közül a koronavírus-járvány miatt sokan már kivették a szabadságukat – közölte reprezentatív kutatása alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) vasárnap. A közlemény szerint a válaszadó szülők 25 százalékának komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermekük felügyelete a nyári szünet idején.


- Hirdetés -

A 14 év alatti gyermeket nevelők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünetben. A megkérdezettek 29 százaléka számít a napközis táborokra, tovább 11 százalék pedig még gondolkozik rajta. Ottalvós táborokba a megkérdezettek 16 százaléka szívesen küldené gyermekét, 8 százalékuk még nem döntött ebben a kérdésben – írták.

Fotó: Szent-Györgyi Albert Agóra

A felmérésből kiderült az is, hogy a 14 év alatti gyermeket nevelők több mint harmada számít a nagyszülői segítségre a szünidőben. A szülők ötöde baráti vagy rokoni, és mindössze hat százaléka fizetett külső segítséget is igénybe venne. A 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy óvodába, illetve bölcsődébe viszi gyermekét nyáron.

A többség az iskola befejezésének dátumát a szokásos június 15-ben határozta meg, az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede azonban egyetért azzal, hogy június végéig legyenek iskolai foglalkozások – olvasható a közleményben.

A reprezentatív kutatás során május 18. és 20. között ezer szülőt kérdeztek telefonon.

Arról, hogy Szegeden hol érdemes táboroztatni az idén a gyermekeket a Szeged365.hu sorozatot indított, amelynek első két része alább olvasható:

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb