Mindenmás

Sok szegedi utazik az M43-ason Mezőhegyes felé – most megújul az útszakasz

Hazai forrásból megújul a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti 22 kilométeres útvonal, mintegy 3,2 milliárd forintból. A burkolatfelújításon túl a projekt részeként megújul a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-híd és a Pitvaros községben található körforgalmi csomópont is., tájékoztatta a Szeged365.hu-t a Magyar Közút Zrt

22 kilométeren újulhat meg az út Mezőhegyestől az M43-as autópályáig, Pitvaroson és Csanádpalotán keresztül, érintve a 4434-es és 4451-es jelű összekötő utakat is.

A felújítás során a burkolat marása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező Magyar Közút Zrt, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodik. A kivitelezés során felújítják továbbá a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-hidat és a Pitvaros községben a körforgalmi csomópontot is. A felújítást követően az M43-as autópályát gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben érik majd el a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítás ideje alatt a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál.

Forrás: Magyar Közút

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb