Mindenmás

2020-ban is pályázhatnak Szegeden a rászoruló családok a tűzifára és az önkormányzati lakásra

Szeged idén 24 millió forintot biztosít a tűzifaprogramra. A rászoruló családoknak több, mint egy hónapjuk van leadni pályázatukat, emellett folytatódik az önkormányzati lakások bérbeadása is.

Információink szerint tavaly 501-en pályáztak, akik közül 460-an kapták meg az 50 ezer forint értékű tüzelőanyagot.  Az igénylők száma egyébként évről-évre nő. Az önkormányzat az idei évben is közbeszerzési eljárás útján szerzi be az adott mennyiséget, ami vélhetően 450 kaloda, tölgy, bükk és akácfából tevődik majd össze. Vagyis, a tavalyihoz hasonlóan 2020-ban ismét több, mint 400 család részesül majd segítségben. A pályázat leadásának határideje, postai vagy személyes úton: július 14-e.

Arról, hogy kik és milyen feltételekkel pályázhatnak a tűzifa csomagra ITT szerezhető bővebb információ.

Illusztráció

FOLYTATÓDIK A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁS PROGRAM IS

Az IKV 22 üres önkormányzati tulajdonban levő lakásra biztosít pályázatot, amelyek közül 5 már átesett a megfelelő felújításokon, 17 viszont még nem.  Azok, akik sikeresen nyernek ezen a pályázaton a már felújított lakások egyikét vehetik majd igénybe. A legtöbb albérlet egyébként a Kereszttöltés utca 29., illetve a Székely sor 21. szám alatt található.   

Erről bővebben ITT olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb