Közélet

Megnyírbálják a mellékvonalakat – már csak napi 1 vonat indul Újszegedről Makón át, Mezőhegyesre a jövő héttől

2020. június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik, áll a MÁV-Start Zrt. közleményében.

Az intézkedés indokolása, ahogy írják, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-START belföldi utasforgalma 2020. március 15. és május 15. között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat.

Június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni.

Fájl:Bzmot motorvonat.jpg – Wikipédia
forrás: Wikipédia

A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, szükség esetén a megrendelővel közösen felülvizsgálja a menetrendet, és rugalmasan alakítja a biztosított kapacitásokat.

A járatcsökkentés érinti a Mezőhegyes-Újszeged vasútvonalat, amely Makón megy keresztül. Itt 1 vonatpár fog naponta közlekedni június 6-tól, a többi vonat utasai a vasúttal párhuzamos útvonalon közlekedő helyközi buszjáratokkal utazhatnak.

Forrás: MÁV-START

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb