Hirdetés
Hirdetés
10.6 C
Szeged
2021, március 4., csütörtök

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Szlávik János: a megfertőződött emberek 80 százalékának nem kellett orvoshoz fordulnia

Szlávik János: a megfertőződött emberek 80 százalékának nem kellett orvoshoz fordulnia

Több tízezer olyan ember él ebben az országban, aki átesett a fertőzésen, de nem ismerte fel, nem volt ismert beteg a közelében, nem fordult orvoshoz, és ők szerencsére tökéletesen meggyógyultak a betegségből, közölte Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Mint mondta, 80 százalékában az ismert eseteknek hasonló dologról tudnak, a betegség enyhe formában, tünetmentesen zajlott le, de ezek a fertőzöttek elmentek szűrésre.

Ezer ember került kórházba súlyos tünetek miatt. Náluk jelentkezik a láz, de immunhiányosok sokkal kevésbé lázasak. Ők inkább fáradékonyak, fogynak. A betegek 200 esetben intenzív ellátásra szorultak, többnyire a légzési elégtelenség miatt lélegeztetőgépre kerültek, altatásban vannak illetve voltak. Azért küzdenek az orvosok, hogy a fertőzésen sikerüljön őket átjuttatni. Sok esetben meggyógyulnak.Van olyan, aki négy hete lélegeztetőgépen van, de reméljük, hogy azokkal terápiákkal, amiket alkalmazunk, gyógyultan tud távozni, mondta Szlávik.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A vírus nem csak a tüdőt támadja meg, az agyat is, agyvérzést okozva, de ismerünk vesepótló kezelésre szoruló betegeket is. Ez az idős, sok alapbetegségben szenvedő beteg esetében olykor halálhoz vezet. A gyerekeknél kedvező a lefolyás, nem volt haláleset, 10 év alatt nem volt súlyos lefolyású beteg. Ez azért van, mert kevesebb receptor van a gyerekek orrában, amit a vírus meg tud támadni.

A halálozás magas a környező országokhoz képest, de nem azért, mert rosszul látják el a betegeket, mondta Szlávik.

Forrás: 24.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -